Lief hebben en lief gehad worden

Alleen hierdoor kan de wereld gered worden, zegt mijn leermeester Sheikh Nazim in een sohbet van 21 mei 2013. Als we de ander liefhebben, dan worden wijzelf ook lief gehad. In deze geestesgesteldheid van liefde kunnen wij geen mensen doden en verpletteren zoals nu op veel plaatsen gebeurt.
Alle profeten, van Abraham tot Moses, Jezus en onze geliefde profeet Mohammed sws kwamen met deze boodschap: “heb lief en wordt lief gehad”.
De mensen hebben op veel plaatsen het vermogen verloren om lief te hebben. Ze hebben daarentegen haat en maken niemand anders blij dan satan, die uit is op vernietiging en ontluistering van de mensheid.
Er zijn twee soorten ‘kleding’, zegt mijn leermeester verder. Het kleed van de liefde en nobelheid. Een Goddelijk kleed. Als we daarmee bekleed zijn, dan voelen we ons comfortabel, gelukkig en vol energie. Verder heb je het kleed van de haat en onderdrukking van anderen, een kleed waar satan ons graag in wil hullen. Als we dat kleed dragen voelen wij ons onprettig en niet comfortabel. We voelen dus zelf ook dat ons kleed ons dan niet lekker zit.
O, Allah, help ons mensen om het kleed van de liefde aan te trekken en liefde te voelen voor U, de profeten en met name Mohamed HabibUllah sws en onze medeschepselen. Red ons van de vernietiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *