Jinns (vervolg)

In de tijd dat mijn oudste zoon K. en in mindere mate ook zijn tweelingzus K. en mijn oudste dochter L. last hadden van het zien van de jinns was ik erg verdiept in de islam. Ik ben nu ook praktiserend moslim, maar in die tijd deed ik alle extra gebeden, wat inhoudt dat je niet vijf, maar acht keer per dag bidt. Ik stond toen elke dag twee uur voor zonsondergang op en ging pas weer (even slapen) als de zon net op was of ik rustte in de middag een paar uurtjes. Dat kon toen, omdat ik in die tijd niet werkte. Mogelijk kwam ik daardoor in die tijd veel belangrijke dingen te weten.
Zo hoorde ik ‘toevallig’ van een ander broeder in het geloof (het is geen toeval! Allah laat iemand te weten komen wat deze nodig heeft op elk moment!) hoe je magie en slechte dromen en gedachtes en zelfs ziekte kan bestrijden door middel van teksten uit de heilige Koran. Voor het slapen gaan las ik vier korte surahs uit de Koran drie keer, waarna ik op mijn kinderen blies, in de hoop dat dit hen een rustige slaap zou geven. Mijn oudste zoon bleef echter regelmatig de clown zien.
plantenspuitIk hoorde dat je ook dezelfde surahs vier keer kon lezen en dan in water blazen. Met dat water kon je dan je huis reinigen door met de plantenspuit systematisch alle hoeken van de kamers te besproeien, kamer voor kamer, waarna je tenslotte de onwelkome jinns je huis uit joeg via een openstaande deur. De beste tijd hiervoor was tussen het middelste gebed (van de vijf verplichte gebeden) en het gebed bij zonsondergang of tussen het gebed bij zonsondergang en het allerlaatste gebed.
Ik besloot het te gaan doen tussen het middelste gebed en het één na laatste gebed. Ik wist dat ik een totale leek was en slechts een eenvoudige dienaar van de Almachtige en vroeg Allah om hulp en zegen voordat ik begon. Het was een heel plechtig moment voor mij en het was belangrijk de surahs te lezen zonder haperingen en met de uiterste concentratie.
Toen ik daarmee klaar was ging ik met de plantenspuit naar boven en begon ik mijn werk. Ik deed het kamer voor kamer (waarbij de ramen gesloten waren), waarbij ik tekens na afloop de deur van de schoongemaakte kamer sloot. En zo ging ik naar beneden, de trap af en werkte ook de benedenverdieping af, alle vertrekken en alle hoeken, kamer voor kamer om tenslotte te eindigen in de woonkamer, waarna ik de deur naar de tuin opende.
Die nacht sliepen, wat ongewoon was, alle drie de katten die ik toen had op het voeteneinde van mijn bed. Om een uur of drie in de nacht zag ik al mijn katten overeind zitten in een alerte houding, als met gespitste oren. Even later gingen ze alle drie tegelijk weg. Wordt vervolgd…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *