Heerlijk zonder twitter

Ik hoor liever het getwitter van de merel

En niet alleen dat. Ik zet niet meer als vanzelf de radio aan, als ik bijvoorbeeld aan het koken ben. Dat is zoveel rustiger. Ik kan mezelf weer horen denken en soms praat ik ook met mezelf. Dan ben ik mijn eigen coach die mezelf instructies geeft. Dat was bijvoorbeeld vandaag, toen ik een recept probeerde dat ik op YouTube had gezien. Het is zeldzaam dat ik recepten probeer. Meestal is dat een tegenvaller.

Het zag er heel simpel uit en ik dacht dat dit voor mij ook gemakkelijk moest zijn met mijn jarenlange ervaring als roti-bakker. Maar ik wist eigenlijk al dat ik niet goed overweg kan met wit meel. Dat is veel plakkeriger dan half bruin zoals het chapati meel dat ik gewend ben. Ik heb het volbracht, mezelf moed insprekend, en de broodjes waren heerlijk met het gerecht van gehakt met aubergine en stukjes aardappel dat ik erbij maakte. Ik weet nu al dat ik het de volgende keer niet meer ga doen met wit meel, maar met half-bruin meel. Het verwerken van yoghurt en bakpoeder en een beetje olie in het meel is lekker. Iets om te onthouden.

Zonder veel schermtijd kom ik helemaal tot rust en krijg ik weer inspiratie voor veel dingen. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *