Hadith qudsi

Dat zijn heilige overleveringen uit het leven van de profeet sws, te weten uitspraken die door de Almachtige rechtstreeks aan de profeet sws zijn geopenbaard. Daarnaast zijn er ook tal van andere overleveringen uit het leven van de profeet sws.  Dat zijn adviezen en zijn voorbeeld betreffende allerlei facetten van het leven. Boekwerken vol, waarvan de beroemdste de werken van Al-Buchari zijn. Belangrijkste bron van heilige kennis is daarnaast de koran. Uit al deze kennis is de sharia ontstaan.
Alhamdulillah, dankzij mijn tweede man heb ik mezelf Arabisch leren lezen en kan ik nu de koran reciteren. Dat kwam door zijn voorbeeld en ook heb ik aan hem te danken dat ik ben gaan sporten. Samen met hem ging ik rennen en fitnessen en nu doe ik dus alleen nog aerobics met hart en ziel, maar dat laatste nu even niet tijdens de ramadan. Ik ben inmiddels gescheiden van deze man, maar zo zie je maar weer: niemand ontmoet je eigenlijk zomaar en voor niets. Iedereen in je leven draagt iets bij aan je verdere ontwikkelingsverloop. We zijn allemaal reizigers in tijd en ruimte en kunnen elke dag leren.
Twee hadith qudsi:
(Al-Boechari) “Ik ben zoals Mijn dienaar denkt dat ik ben. Ik ben bij hem als hij Mij noemt. Als hij Mij in zichzelf noemt, dan noem Ik hem in Mijzelf, als hij Mij in een gemeenschap noemt, dan noem Ik hem in een gemeenschap, die beter is. Als hij zich een handbreedte naar Mij toe wendt, dan wendt Ik Mij een armlengte naar hem toe, en als hij zich een armlengte naar Mij toewendt, dan wendt Ik Mij met de wijdte van uitgespreide armen naar hem toe. En als hij naar Mij toe komt lopen, dan kom Ik naar hem toe rennen.”
(Al-Buchari) : “Het vasten is voor Mij en Ik geef er een beloning voor. (Een man/vrouw) geeft zijn seksuele genot, zijn eten en drinken voor Mij op. Vasten is als een schild, en degene die vast heeft twee genoegens: een genoegen als hij zijn vasten verbreekt en een genoegen als hij zijn Heer ontmoet. De verandering van adem uit de mond van een vastende is volgens Allah’s maatstaf beter dan de geur van muskus.”
Vandaag is het de eerste dag van ramadan 2012. Ramadan mubarik aan iedereen die vast. Ahmad en ik zijn vandaag ook begonnen. Alhamdulillah dat we dit kunnen doen.
Tot zover (het is 2.45 uur) voel ik mij goed. Ahmad en ik werken niet en dus kan ik mij toeleggen op koran lezen (elke dag een 30e deel) en genieten van de vrijheid om geen koffie te hoeven zetten, te eten en af te wassen. Tijd te over voor andere dingen….Heb alleen een smaak in mijn mond die doet vermoeden dat deze niet naar violen ruikt. Dus mondje dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *