Sport-bh

Een dag voor de ramadan besloot ik nog even wat belangrijke dingen te doen, omdat ik niet weet hoeveel energie ik morgen zal hebben.
Rijbewijs ophalen. Gelukkig was de foto er in zwart-wit op gekomen en leek ik niet op Lucifer, maar op een gewone grijzige vrouw op leeftijd. De foto op mijn oude rijbewijs, die wel mooi was en in kleur liet ik uitknippen voor Ahmad, “omdat die tijd nooit meer terugkomt”. De vrouw achter de balie beaamde dat glimlachend.
Daarna op zoek naar een sport-bh. Bij Hunkemuller in de buurt hadden ze mijn maat alvast niet. Een omtrek van 70 schijnt zeldzaam te zijn in combinatie met mijn cupmaat. De vrouw van Hunkemuller gaf me wel goede informatie en advies. Je hebt sport-bh’s in verschillende “levels”. Hoe groter de beweeglijkheid tijdens het sporten, hoe hoger het level. De bh mag tijdens het sporten absoluut niet draaien of schuiven en de borsten mogen niet wippen. Dat is uiterst belastend voor de spieren en ronduit slecht voor je lichaam. Dat ik al 10 jaar sport met een push-up bh is absoluut fout.
Vier haringen gekocht voor vanavond en bij Blokker treinkaartjes gescoord om te kunnen reizen door heel Nederland voor een dag voor 14.50 pp. We hebben daarnaast toevallig weer gratis toeslagen voor de eerste klas. Na de ramadan hopen wij op een verwende manier naar Maastricht te reizen en daar op zijn Limburgs de bloemen buiten te zetten.
Ok, snel naar huis en een bakje koffie geleut. Lekker dat dit vandaag nog kan. Daarna naar de stad, opnieuw op jacht naar een sport-bh. Bij Hunkemuller en V&D betsaan geen sport-bh’s meer van 70 omtrek. Dat schijnt niet rendabel meer te zijn. Misschien zou ik het bij een sportwinkel wel kunnen vinden, werd gesuggereerd. Bij intersport hadden ze wel bh’s met 70 omtrek, maar dan alleen in minicups. “Wij hebben hier geen grote maten”, zei het meisje bits. Welwaar, liegebeest, (dacht ik) alleen beginnen die bij jullie met een omtrek van 95. Ik kon een bh meenemen naar de kassa “(helemaal aan het andere eind van de winkel) en daar vragen of ze die konden bestellen in mijn maat. Ok. “Nee, die maat bestaat niet”, zei het meisje aan de kassa net zo bits als het andere. “Dus ik kan niet sporten?”, vroeg ik dreigend. “Heb je misschien wel andere sport-bh’s die je kunt bestellen in mijn maat?” “Dan moet u die even uit het rek halen voor me, want anders kan ik niet kijken”. “O ja? Dááág”, dacht ik bij mezelf, liet de bh bij haar achter en beende weg.
Ik besloot naar de Bijenkorf te gaan, waar altijd goede service is. Daar hadden ze hem net zo min op de bh-afdeling, maar een aardige mevouw verwees me naar de sportafdeling van de Bijenkorf, “Runners World”. Daar hingen sport-bh’s in twee kwaliteiten en verschillende maten. Er waren er wel met omtrek 70! Ik ging passen en keek goed. Paste er verschillende, allemaal met 70 omtrek, maar in verschillende kwaliteiten en cups. Ik ging als een gek bewegen en springen in het pashok en lette er daarbij op dat er niks verschoof of wipte. Intussen stond Ahmad geduldig te wachten. Af en toe liet ik hem even meekijken. Het was een dure bh, dus ik wilde goed kiezen. Ik miste de aardige dames van Hunkemuller, die je altijd een goed en deskundig advies geven. Er stond alleen een athletisch gebouwde jonge vent in de winkel. Dus ik moest het helemaal zelf uitzoeken. Maar ik heb een mooie zwarte, level 3, in een cupmaat die kleiner is dan ik normaal heb. Het moet een beetje knellen om het gewip tegen te gaan. Ik denk dat ik de goede heb!
Daarna 5 Spaanse films uitgezocht bij de centrale bibliotheek. Nu, in de vakantietijd, voor een euro per film per drie weken.
Laat de ramadan morgen maar beginnen. Ahmad en ik zijn er klaar voor. Wie van mijn kinderen dit jaar meedoet is nog een verrassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *