Google Drive

Vandaag ben ik begonnen met de klus om de getypte teksten van de 3 delige serie ‘Mercy Oceans’ te scannen in PDF formaat en deze vervolgens te converteren naar word formaat.

Het was wel even zoeken hoe dat kon. Een normaal PDF bestand, dat oorspronkelijk getypt is op een computer, laat zich wel converteren in word, maar een oude op een typemachine getypte tekst is wat moeilijker te converteren. Maar het kan wel! Zelfs oude geschreven teksten zijn te converteren naar een wordbestand! Op internet worden er allerlei programma’s en apps aangeboden, die dit moeten kunnen, de meeste tegen betaling.

Maar tot mijn verrassing bleek google zélf de mogelijkheid te hebben om een oude, op een typemachine getypte tekst te converteren naar word. En dat dit zelfs mogelijk is voor met de hand geschreven teksten. Je dient hiervoor in te loggen in je google drive. Daar heb je de mogelijkheid om de gescande bestanden te openen in je cloud en deze vervolgens te converteren naar een word-document door het bestand te selecteren en op je rechtermuisknop te klikken en dan eenvoudigweg ‘openen met google documenten’ aan te klikken. Dan wordt de getypte of geschreven tekst (behoorlijk snel ook nog) geopend in een word bestand. De opmaak is dan wel raar en sommige woorden zijn fout ‘gelezen’ en dus fout gedrukt in je document. Je moet daarna nog wel zelf de opmaak van de tekst wijzigen naar je eigen voorkeur en de tekst goed nalopen op fouten met het origineel ernaast en die verbeteren. En natuurlijk niet vergeten het document vervolgens op te slaan in je document-bestanden.

Ik vind het een fantastische applicatie van google drive, die ik daarom met jullie wil delen.

Ik ben met vallen en opstaan vandaag gekomen tot bladzijde 16 van het boek. Het is een monnikenwerk, maar ik doe het met liefde voor de woorden van mijn geliefde leermeester, die het verdienen om verspreid te worden in een leesbaar document, dat ik ook nog hoop om te zetten in epub-formaat. Zo zal een ieder die dat wil de boeken gratis kunnen downloaden. Maar het zal nog wel even duren voordat ik er helemaal klaar mee ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *