PDF document splitter

Mijn voortgang bij het digitaliseren van mijn oude boek gaat in moeizame kleine stapjes, waarbij ik steeds wat bijleer.

Zo merkte ik vandaag, toen ik weer 15 bladzijden uit het boek had gescand en geupload als PDF-document in Google Drive, het volgende. Toen ik met mijn rechtermuisknop opdracht graf het document te ‘openen met Google Documenten’ bleek dat niet te lukken. Het aantal pagina’s van het PDF-document was kennelijk te groot voor de verwerking!

Omdat ik geen zin had om de pagina’s nog eens te scannen in voor Google Drive hapklare documentjes (dat is in ieder geval zo bij een aantal van 5 pagina’s), ging ik op zoek naar een tool om mijn PDF document op te delen in verschillende deeldocumenten. Dit uiteraard zonder betaling, want dat is voor mij de sport. Er bleek inderdaad zo een gratis tool te vinden te zijn op internet. Met deze online applicatie knip je moeiteloos een PDF document in stukken.

Ook dit wil ik delen met de lezer. Je kan het maar een keer nodig hebben! (Voor de digibeten onder ons. Als je een blauw gedrukt woord ziet in mijn artikeltjes, klik daar dan op. Dan krijg je de link voor je neus…..)

Het zitten achter de PC doet mijn geopereerde voet geen goed. Ik moet dus mezelf in acht nemen en niet te lang achter elkaar doorwerken. Hapklare brokken van 5 pagina’s scannen en vervolgens het redigeren daarvan in word is een goed ritme.

Tijd voor wat anders met de de voet omhoog. Vandaag komt toch spontaan één van mijn kinderen met gezin op bezoek. Altijd een leuke verrassing. Er staat geen kalkoen op het menu, maar bakkeljauw in tomatensaus met Turks plat brood. Recept van onze Andaluz.

Ik wens iedereen een fijn kerstfeest, alleen of in gezelschap, met een groot gevoel van welbehagen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *