Scannen zonder scanner met je smartphone met Evernote

Dat blijkt ook te kunnen. Misschien voor mijn lezers al lang bekend, maar voor mij nog niet.

Er is een applicatie, genaamd Evernote, die dat voor je kan doen. Als je deze applicatie installeert op je smartphone en op je PC, dan kan je, als je in beide applicaties op dezelfde manier bent ingelogd, met je telefoon documenten scannen en deze opslaan als document. De scans die je op die manier gemaakt hebt met je telefoon zijn zichtbaar op je PC, op het moment dat je notities in het programma Evernote op je telefoon synchroniseert met de notities in je Evernote op de PC.

Ik merkte dat de scans, die ik maakte met mijn telefoon een stuk helderder en leesbaarder waren dan die ik gemaakt had met mijn scanner. De scans via de ‘ouderwetse’ scanner waren vergeeld en wat vaag, zoals de pagina’s in mijn oude boek in werkelijkheid. De scans die mijn telefoon maakte daarentegen waren helderder van kleur en duidelijker! Dit waarschijnijk vanwege de verlichting achter het scherm van zowel telefoon als PC. Bij het overzetten van de bestanden van PDF naar word in het Google Drive bleken er ook minder fouten in de tekst te zitten, omdat deze beter leesbaar was d.m.v. OCR (Optical Caracter Recognition).

Ik deel deze ontdekkingen met mijn lezer, omdat ik er zelf veel van leer en veel aan heb en om jullie te wijzen op de gratis apps die er bestaan voor dit onderwerp.

Het is fijn voor mensen die geen scanner hebben dat het met de app Evernote toch mogelijk is professionele scans te maken van bijvoorbeeld officiële documenten, die je soms moet sturen naar instanties.

In Spanje hebben wij geen scanner, maar alleen een printer. Tot nu toe ging ik daar met mijn document naar de winkel, als ik iets moest scannen. Maar nu weet ik dat dit niet meer hoeft en dat ik bovendien het digitaliseren van de oude uitgaven van Mercy Oceans daar gewoon kan voortzetten (in kleine stapjes).

2 gedachten over “Scannen zonder scanner met je smartphone met Evernote

  1. OCR processing bestaat al langer dan 30 jaar. In professionele kringen beter bekend dan voor huis, tuin en keukentoepasslingen, maar toch.
    Ik heb weinig ervaring met MS Word, maar ik geloof dat je direct vanuit deze applicatie je scanner kunt aansturen of een foto van een tekst oproepen, teneinde er een OCR-proces op los te laten en een bijna kant-en-klaar Word document te vervaardigen.

  2. Heb even gekeken in mijn word, maar ik geloof niet dat het mogelijk is vanuit word een OCR proces te doen plaatsvinden. Daarom is de Evernote applicatie als aanvulling zo handig. Evernote heeft daarbij nog meer handige functies, die je kunt synchroniseren van telefoon naar PC. Ik ben zeer er heel enthousiast over, zoals je merkt. Om succesvol getypte of geschreven documenten te scannen, over te zetten van PDF naar word, ga je dus het makkelijkst als volgt te werk: 1. het document bladzijde voor bladzijde scannen met de app Evernote in je smartphone, 2. synchroniseren naar je Evernote-app in je PC, 3. het PDF document openen in Onedrive. 4. Vervolgens kan Onedrive door middel van OCR het document lezen en omzetten naar een wordbestand. 5. Dit kun je dan kopiëren en plakken in je MS word of een andere applicatie, waarin jij je documenten leest, bijvoorbeeld Open Office.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *