Een gezegende ramadan 2020 gewenst

Dit keer doe ik weer niet mee aan dit mooie gebruik. De reden hiervan is dat het voor mij niet verstandig is om heel lang niet te eten na twee darmoperaties. Ik moet juist vaker en verdeeld over de dag kleine porties eten en op die manier mijn darmen aan de gang houden.

Het is nu al het derde jaar dat ik niet meer meedoe en dat vind ik jammer. Het vasten in de islam is één van de vele redenen van mijn bekering tot dit mooie geloof. Lang voordat ik moslim werd, in de 70 er jaren, werd mijn aandacht getrokken door de moslims in Nederland, die toen in de zomer aan het vasten waren. Het ontroerde mij dat mensen dit over hadden voor hun Schepper. In één van de hadiz qudsi (dat zijn de hadiz waaraan weinig twijfel bestaat) staat dat de mens bidt voor zijn eigen welzijn en belang, maar dat het vasten voor Allah is. Allah is blij met de vastende.

Ik heb jaren met plezier en toewijding gevast. Altijd bracht het vasten me rust en spiritueel welzijn. Dus ik zal het zeker weer missen deze maand. Ik wens alle mensen die wel vasten in de heilige maand ramadan een gezegende tijd en veel mooie inzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *