Hoop

Vandaag is de eerste dag dat de kinderen (tot 14 jaar) onder begeleiding van hun ouders weer naar buiten mogen om te wandelen of te sporten. Ik verwachtte veel kinderen buiten te zien vandaag, nu het eindelijk mag, maar tot nu toe zag ik geen enkel kind buiten. Misschien zijn ze helemaal gewend om binnen te blijven en lokt het hen niet om naar buiten te gaan. Of het komt omdat het zondag is. Hier is het gebruikelijk in het weekend uit te slapen. Of de ouders hebben de auto gepakt om hun kinderen wat verder weg te brengen dan deze doodlopende straat.

Goed nieuws is verder dat ook volwassenen vanaf 2 mei naar buiten mogen om zomaar wat te wandelen of te sporten. Dat is heerlijk voor ons. Dan kunnen wij onze wandelingen in en rond het dorp weer maken.

Ook is hier in het nieuws dat men in Spanje nadenkt hoe en wanneer de vliegvelden weer te openen voor vliegverkeer van personen. Men wil dat in fasen doen. Eerst alleen vluchten binnen Spanje, daarna vluchten binnen Europa en tenslotte ook verder weg. Over het open stellen van andere winkels dan winkels waar voedsel, kantoorbenodigdheden of sigaretten verkocht worden heeft men het hier nog niet. Dat vind ik onbegrijpelijk, omdat mensen zich hier heel goed houden aan het afstand bewaren en netjes wachten een winkel binnen te gaan tot een ander er uit komt. Maar ongetwijfeld gaat dit ook wel een keer keer gebeuren in fasen.

Na een kwakkelige maand april lijkt het weer hier over een aantal dagen een stuk beter te worden.

We zien de lichtpuntjes. Intussen worstel ik met een ander minischilderijtje, dat ik maak zonder voorbeeld, en is Ahmad bezig met een servethouder, gemaakt uit stukjes glas in lood. We blijven bezig.

Terwijl ik dit zit te typen hoor ik zowaar kinderstemmetjes buiten. Eindelijk. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *