Zoveel olieverf….

…Heb ik nu. Genoeg om als een Karel Appel doeken vol te smijten en dan zal het nog niet snel op zijn. Daarentegen ben ik juist een zuinige schilder, die niets verloren laat gaan. Ik werk met dunne lagen. En verf die ik over heb, bewaar ik in de diepvries.

Maar…..ik schilder de laatste tijd niet meer (sinds de eenhoorn, die me zo makkelijk afging). Eerst weet ik het aan het warme weer en de drukte van alledag. Maar nu wordt het koeler en ik kan best weer schilderen.

Maar…..ik heb geen idee wat. Een echte schilder maakt zich daar niet druk om. Begint gewoon, maakt desnoods studies van ogen, oren of grassprieten. Maar ik ben niet zo. Ik ga alleen maar voor direct een schilderij. En het onderwerp moet me boeien. Ik moet er een beetje van houden. Vooralsnog schiet me niets te binnen.

Rustig afwachten dan maar. Of heeft iemand een idee of wellicht een opdracht voor mij?

4 gedachten over “Zoveel olieverf….

  1. Neem contact op met je allereerste opdracht geefster, zij wilde toch nog meer schilderijen? Kan jij jezelf trainen in schilderen met een deadline.

  2. Het onderwerp moet je boeien. Je moet er een beetje van houden. Wat denk je van… urban sketching and painting?
    Je trekt erop uit met je schetsboek in je fietstas of je schilderskist op je schouders. Dan strijk je ergens neer in het goede Den Haag -behalve in de schilderswijk natuurlijk- en je geeft je over aan wat er zoal te schetsen of te schilderen valt. Als een waarlijke impressionista.

  3. Annie, ik durf geen contact op te nemen met de eerst opdrachtgeefster, omdat ik zelf vind dat ik haar teleurstellend werk heb geleverd. Theo, ik zie me al zitten op een bankie, terwijl er een nieuwsgierig iemand ongevraagd over mijn schouder meekijkt. Ik heb mezelf afgevraagd wat mijn grootste motivatie is om te tekenen en schilderen. Dat is het weergeven van mensen en dieren en hun uitdrukking. Tot op heden alleen van foto’s. Soms zie ik mooie foto’s van mensen op internet, maar ik durf ze niet te ‘stelen’ om na te schilderen. Dat werk zal sowieso onverkoopbaar zijn. Iets met privacy en auteursrechten, denk ik.
    Voorlopig lummel ik wat aan en ik kijk series, al fietsend, en ik lees vreemde romans. Hoef niet nuttig te zijn, zolang er niks kriebelt.

  4. In een van de afgelopen weken was ik in een museum met een schilderijen expositie, daar stond de tekst van een schilder uit de vorige eeuw: Schilderen kan je niet leren, mekaniek er niet meer mee stoppen.
    Dus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *