Zon

In tegenstelling tot het weer in Nederland is het hier de afgelopen tijd schitterend weer geweest. We hebben heel wat dagen op het terras kunnen eten en rummikubben. Ik zag in de weersvoorspeller van mijn telefoon dat het weer hier vanaf morgen gaat veranderen. In ieder geval zal het een stuk koeler worden. Maar vandaag beloofde het maar liefst 25 graden te worden in Torremolinos. ´Laten we zondag een paar uurtjes naar het strand gaan,´ stel ik voor. Want eerlijk is eerlijk, we zijn de afgelopen tijd vrij veel thuis gebleven, met af en toe een trip naar de supermarkt of de dokter als uitzondering. Huismussen zijn we geworden.
Na de tweede koffie gaan we naar het stille strand van Torremolinos, gelegen in de uithoek dichtbij de Guadalhorce rivier. Als we de palmbomen zien buigen en wapperen, weten we het al. Er staat vandaag een enorme wind. We zijn er een beetje op voorbereid. We hebben van tevoren afgesproken dat als het hard zou waaien, dat we dan de stoeltjes in de auto zouden laten en een eind zouden gaan lopen. Dat doen we dan ook. Langs de boulevard, zodat we onze schoenen aan kunnen houden en niet op blote voeten langs de kustlijn met haar talloze keitjes hoeven te lopen.
Er zijn anderen die wel de wind trotseren en op het strand zijn gaan zitten. Ik heb mijn camera weer eens niet bij me. Ik vraag Ahmad foto´s te maken van de strandgasten, met op de achtergrond Malaga en de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Het zijn geen prijsfoto´s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *