Windows 10

Enkele jaren geleden werd iedere pc-gebruiker verrast met een icoontje rechts onderin het scherm, waarin je werd aangeboden je huidige Windows-versie gratis te updaten naar Windows 10. Ik deed dat toen, maar had daar direct spijt van, omdat deze Windows-versie op mij heel commercieel overkwam. Ik vind het sowieso lastig om afscheid te nemen van een voor mij vertrouwd scherm. Dus keerde ik terug naar mijn Windows 7 Ultimate. Toen kwam ik er overigens achter dat mijn versie van Windows 7 Ultimate (die ik n.b. legaal had dacht te hebben verkregen tegen betaling door mijn Windows Vista erdoor te laten vervangen in een pc-winkel) illegaal was. Ik kreeg een zwarte desktop en telkens rechts onderin de waarschuwing dat ik te maken had met een illegale versie. Gelukkig kon ik na veel geploeter om dit op te lossen de illegale versie ‘legaal’ maken door middel van een paar trucs die ik gevonden had via You Tube. Ik beschreef dat eerder hier in mijn weblog, in de hoop dat een ander met hetzelfde probleem hier wat aan kon hebben. Wat betreft deze 10 jaar oude laptop heb ik nu eigenlijk al jaren geen problemen meer en ik laat dat ook zo. Ik vind Windows 7 nog steeds een heel fijn programma en ik wil nog altijd geen Windows 10 op deze laptop.
Maar dat is niet het geval met mijn andere kleinere laptopje, de Sony Vayo. Dat ding doet de laatste tijd raar. Ahmad heeft geprobeerd het probleem op te lossen door er een andere Windows 7 op te zetten. Geen succes, want deze geeft een zwart scherm en ik ben mijn Windows Video Maker kwijt.
Dus dacht ik dat ik nu misschien weer naar de pc-winkel moet om de software te herstellen. Dit keer dan hopelijk wel met een legaal programma.
Eigenwijs als Ahmad en ik zijn, probeerden we toch dit probleem zelf op te lossen, omdat ik vanmorgen gek genoeg zag dat ‘de pc mij vanmorgen vroeg of ik wilde updaten naar Windows 10, omdat mijn windows 7 heel verouderd was’. Normaal gesproken zou ik dus zeggen: ‘liever niet’, maar nu is dat anders. Met deze laptop heb ik niets te verliezen. Dus heb ik vanmiddag volmondig ‘ja’ gezegd. En nu is de installatie van Windows 10 aan de gang op mijn kleine laptopje. Het verbaast me dat dit gratis gebeurt en nog wel via de officiële Microsoft website. Ik had begrepen dat dit al lang niet meer gratis is. Ik zal wel blij zijn als het straks gelukt is en ik met een kakelvers laptoppie naar NL kan afreizen. Dan kan deze oude maar trouwe Acer van 3,5 kilo (!) hier blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *