Problemen met het weblog

Ik heb een tijd niets geschreven. Er waren grote problemen met mijn weblog nederlandalus.net, waarvan ik tot op heden de oorzaak niet weet. Zeker is dat mijn persoonlijke webmaster en ik er alles aan gedaan hebben om de problemen op te lossen, met een steeds desastreuzer resultaat. Uiteindelijk was ik mijn hele weblog kwijt. Mijn webhost wilde wel zorgen voor een backup tegen betaling van een fiks bedrag per uur zonder garantie.

Toen heb ik bedankt voor de gastvrijheid, die ze me 5 jaar lang geboden hadden voor mijn weblog, en ben ik verhuisd naar een andere webhost. De restanten van mijn oude weblog had mijn webmaster bewaard in zijn ‘local host’. We konden vrijwel alle geschreven stukjes vanaf 2012 terugvinden en plaatsen in een nieuw weblog, genaamd shabnamblog.nl. Maar…. alle foto’s ontbraken. Gelukkig waren ze nog wel te vinden in de mediabibliotheek van het weblog. Maar alle foto’s waren gelinkt naar mijn oude webadres en vandaar dat ze dus niet meer in de stukjes stonden.

Ik heb ze handmatig weer in de artikeltjes geplaatst, wat regelrecht had kunnen leiden tot een muisarm?. Maar ik ben zo vrij geweest sommige foto’s weg te laten, met name veel foto’s van mijn kinderen. Ook ontdekte ik dat bepaalde links naar pagina’s op internet, waarnaar ik verwees in de oude stukjes, soms niet meer werkten. Omdat ze bijvoorbeeld niet meer bestonden. Zodoende heb ik mijn oude weblog wat kunnen opschonen. Bepaalde artikeltjes gooide ik in de prullenbak, omdat ze me achteraf gezien als volslagen onbelangrijk voorkwamen. Voor zover de overige artikeltjes dat al wel zijn ?.

Maar al met al ben ik toch blij dat één en ander bewaard is gebleven. Het is toch een stukje van mijn leven. En vanaf nu dus hier verder…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *