The times they are a-changin’ zong Bob Dylan

En dat is zeker zo! Voor iedereen en ook voor ons.

Jaren geleden (dat was in 2008) trok Ahmad bij me in. Hij had hier een aantal jaren zijn domicilie. Maar zijn ’tierra’ bleef naar hem lonken. Hij wilde zo graag een eigen stekje in zijn geliefde Andalusi√ę. En na enig zoeken vond hij dat ook. We waren allebei heel enthousiast over het optrekje dat hij gevonden had in Alhaurin de la Torre, ook al was het alsnog niet in de buurt van zijn geboortegrond, Arrahal (een dorp op 40 km afstand van Sevilla).

We hebben gelukkige jaren gekend in het atico met uitzicht op de heuvels en de Sierra Nevada. Maar nu……zijn we een beetje anders gaan denken. Hoe verstandig is het nog om een aantal malen per jaar heen en weer te reizen tussen Nederland en Spanje? Hoelang kunnen we nog met koffers heen en weer sjouwen? We worden alleen maar ouder. Hoe verschillend is ons leven hier en daar nu eigenlijk helemaal? Buiten dat het weer en de omgeving verschillend zijn, lijken onze levens hier en daar heel veel op elkaar. We beoefenen zowel hier als daar dezelfde hobby’ s. Voor mij geldt dat ik hier meer contacten heb met mensen om me heen dan in Spanje. Voor Ahmad maakt het weinig verschil. Hij kent in Alhaurin even weinig mensen als ik. Zijn kinderen wonen 235 km ver en komen zelden op bezoek. Als hij zijn kinderen graag wil zien, dan kan dat ook vanaf hier, door het vliegtuig te nemen en op en neer te reizen met een klein koffertje.

Het coronavirus met de risico’s die reizen daardoor met zich meebrengt maakt het er niet leuker op. Niets is nog zeker. We hebben een heenreis geboekt naar Malaga op 3 oktober a.s. En een terugreis op 10 november a.s. Dit omdat Ahmad bepaalde bureaucratische handelingen moet verrichten in Spanje. Hij wilde bijna alleen gaan, maar we willen het risico niet lopen dat hij straks daar vast zit in een nieuwe lockdown en ik hier. Dus we gaan wel samen.

Gaan daar genieten van Ahmads huisje zolang het kan, maar we gaan ook alvast kijken of het mogelijk is het huisje te verkopen. En dat zou betekenen dat mijn maatje zich weer hier gaat vestigen. Dat lijkt mij wel zo rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *