Ahmad gaat zijn atico verkopen

Vandaag kwam een makelaar de waarde van zijn optrekje met garage en opslagruimte en lift inschatten. Wij vonden dat de makelaar bepaalde dingen niet voldoende opmerkte, zoals de vele extra´s die deze atico biedt. Het schitterende uitzicht en de mooie tegeltjes op het terras, de airco, de zonneschermen, de lift en het mooie sanitair. Ook het feit dat we een complete keuken achterlaten en het huis geheel gemeubileerd is. Hij keek alleen naar vierkante meters en nam niet de mooie ligging mee en al die extra´s. Bovendien rekent hij 5 % voor zijn bemiddeling. Wij kunnen ook foto´s maken en een filmpje en dit plaatsen op diverse huizensites. Dus dat gaan we eerst doen. Als het dan niet lukt om het huis te verkopen voor wat het volgens ons waard is, dan kan Ahmad altijd een makelaar inschakelen.

We hebben hier twee grote slaapkamers. Van één daarvan hadden we ons atelier gemaakt en de twijfelaar die erin stond hadden we voor het gemak maar even rechtop tegen de muur gezet. De pootjes en de achterkant en de matras bewaarden we in onze opslagruimte. Vandaag hebben we het bed teruggezet, onze bureautafel gehalveerd en mijn schilderspullen netjes weggewerkt.

Dit hebben we zo gelaten. Als het huis verkocht wordt gaat de werktafel mee
Achter de ezel stond het loodzware bed-onderstel rechtop aan de muur vastgemaakt met een zijl erover
Het bed is nu weer een bed.

Morgen gaat Ahmad de ramen lappen en dan ga ik foto´s maken en een filmpje. Daarmee gaat hij het huis aanbieden met een goede beschrijving op verschillende huizensites in zowel Nederland als Spanje. Ik zal de Nederlandse versie van de advertentie ook in mijn weblog plaatsen.

Intussen wordt hij gebeld door diverse eigenaars van finca´s die te koop staan in de nabije omtrek van Guadalcanal. Er zijn er veel. De ene nog mooier dan de andere. Het is spannend om ermee bezig te zijn. Dit doen we zonder haast, want we kunnen pas echt onderhandelen als Ahmad zijn atico hier verkocht heeft. Zijn dochter en haar vriend kunnen voor hem alvast de andere finca´s bekijken.

Eén gedachte over “Ahmad gaat zijn atico verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *