Warm in Alhaurin

Natuurlijk is het bloedheet, als we eindelijk in ons optrekje aankomen. Het bovenhuisje heeft 3 maanden potdicht gezeten. Het eerste wat ik doe is alle ramen tegen elkaar open zetten. Vervolgens pak ik alleen datgene uit onze koffers dat we direct nodig hebben. Intussen is Ahmad bezig de afvoer van het toilet en de wasbakken lekker door te spoelen en van verfrissende vloeistof te voorzien. Het is inmiddels 0.30 uur. Omdat we nog geen wifi hebben sms ik even naar mijn oogappeltjes.
Na een lichte maaltijd van hardgekookte eieren, gemengd met tonijn en zout en zwarte peper met daarbij een broodje, leggen we ons te ruste. Het is plakkerig heet in de slaapkamer. ‘Hoe maken mensen kinderen bij dit weer?, vraag ik Ahmad, terwijl ik ver van hem weg lig met mijn ledematen zoveel mogelijk uitgestrekt om lucht te vangen. Beneden huilt onze demente buurvrouw haar trieste huil en daarbij bonkt zij tegen iets van hout. Zouden ze haar hebben opgesloten? Ik hoor de zoon dit keer niet naar haar schreeuwen en na een half uurtje is zij stil. Hopelijk in een vredige slaap gevallen.
Om 6 uur in de ochtend worden we wakker voor het ochtendgebed. Geen idee nog dat dit dit hier ook bijna twee uur later verricht kan worden! We blijven wakker en lopen wat door het huis te rommelen, terwijl buiten hanen kraaien. Ik pak de koffers uit en Ahmad zoekt naar de houdbare melk voor bij onze ochtendkoffie.
Na een heerlijk rustig ontbijtje op het nog schaduwrijke terras gaan we boodschappen doen. Lekker! Ik krijg hier altijd meer trek dan in Nederland. Boquerones en alle ingrediënten voor salmorejo. We halen ook een grote queso de oveja, membrillo, twee meloenen, groenten, druiven, olijven, etc. Ik sta versteld van de veel lagere prijzen hier.
Ik ben moe en in een rustige modus. Terwijl Ahmad het balkon schoon spuit, ruim ik alles in. We hebben inmiddels wifi! Ik heb geen behoefte aan veel activiteit. Lekker zitten en even staren naar de door de zomer dor geworden heuvels en in mijn telefoon. Waarom vind ik hier het nieuws veel interessanter dan in Nederland? Zelf facebook krijgt hier even mijn aandacht.
We hebben de airco aangezet, omdat het buiten vochtig heet is. Zo is het hier binnen best uit te houden. Ahmad gaat zoeken naar reisjes die wij kunnen gaan maken. Een reisje naar Doñana in oktober. Ook een langere reis naar Tenerife in november staat op zijn verlanglijst.
Heb ik wat te klagen? Neu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *