Vrijheid van meningsuiting

Vandaag is de día de Andalucía, een feestdag. Alle winkels zijn potdicht. Maar morgen kan ik mijn lenovo ophalen bij de pc dokter alhier. Ik hoop dat hij het dan weer goed doet. Zodat ik weer stukjes kan schrijven in mijn weblog.
Nu schrijf ik dit berichtje even op mijn telefoon.
Zoals de laptop- of pc- lezers kunben zien staat er in mijn sidebar iets over foto’s en filmpjes. En dat ik bereid ben die te verwijderen als een lezer zichzelf herkent daarop en dat liever niet heeft.
Er zijn daarnaast ook helaas mensen die menen mij te kunnen verbieden om bepaalde zaken te beschrijven in dit weblog. Dit weblog is een open dagboek, waarin ik eerlijk vertel over mijzelf en mijn omgeving. Meningen en feiten, zoals ik die hier verkondig moeten bekeken worden als mijn persoonlijke visie op wat ik meemaak of  lees of hoor.  Iemand kan het niet eens zijn met wat ik schrijf. Dan kan je reageren op mijn stukje en jouw mening daartegenover zetten.
Het mag duidelijk zijn dat ik me door niemand laat voorschrijven wat ik wel of niet mag schrijven in dit weblog. Ik ben eerlijk en geef mijn mening en interpretatie van de feiten zonder iemand daarbij te willen kwetsen. Ik zal het voortaan vermijden om mensen ongevraagd met hun naam in mijn stukjes te zetten, tenzij zijzelf ook hun naam al hebben prijs gegeven in een reactie. Maar dit is de enige concessie die ik doe. Ik schrijf hier wat ik wil schrijven en delen.

4 gedachten over “Vrijheid van meningsuiting

 1. Ik bewonder je.
  Zoals je weet laat ik me wat ‘makkelijker’ intimideren.
  Mbt je foto-mededeling: je zegt dat wie iets niet wil dat moet laten weten in een reactie. Dan moet diegene zich dus wel bloot geven.
  Ik heb ook zoiets op mijn weblog staan maar daar linkt het ‘laat het me weten’ direct naar een mail aan mij zodat het verder privé kan worden afgehandeld.

 2. Jeanne, ja dat is wel beter. Dan moet ik nog even kijken hoe ik die link naar mijn email in de widget kan zetten. O, hihi, dat is eigenlijk niet moeilijk. Bedenk ik ineens. Ga het z.s.m. in orde maken, als ik mijn laptop weer heb.

 3. Onze lieve heer heeft vreemde kostgangers. ???? Uitspraak van mijn oude moedertje, bij reacties of gedrag van anderen die mij geheel vreemd overkomen, denk ik daar aan. Gewoon niet reageren, is mijn actie/advies. Negatief gedrag negeren, positief gedrag belonen, is een pedagogisch advies, werkt uitstekend is mijn ervaring. Shabnam (plat Haags) laat ze lullen! Jij doet het prima! Ga zo door ????!

 4. Jouw absolute integriteit, tolerantie en ruimdenkendheid zullen het altijd winnen van bekrompen of gehersenspoelde geesten.
  Kun je deze onaangename lieden niet blokkeren of zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *