Voor de operatie…..

……bereid ik me voor. Ik doe nog snel even die dingen waarvan ik weet dat ik ze straks een tijd niet meer zal kunnen doen. Zoals naar de bibliotheek gaan en naar de apotheek. Mijn jongste oogappel opzoeken in zijn pas ingerichte woning in Rijswijk. Ook hij bereidt zich voor. Op de geboorte van een klein meisje, samen met zijn lieve vriendin.
Ik wil nog even de frisse wind voelen, lopen langs plekken die me dierbaar zijn, zoals de route naar de school waar ik vroeger mijn kindertjes bracht. Fietsen in en rond mijn geliefde Den Haag.
Omdat ik weet dat ik straks twee weken alleen vanuit het raam naar buiten kan kijken. Het raam dat mijn lief vandaag mooi gezeemd heeft. Tronend in een bed voor dat raam zal ik twee weken lang kunnen bijhouden hoeveel vogeltjes er komen knabbelen aan het zakje pinda’s en de vetbol die ik alvast ophing voor barre tijden die kunnen komen na dit zachte begin van de winter.
Morgen nog wat henna kopen en woensdag deze in mijn haren smeren. Dan een voetbad nemen om mijn voeten blinkend schoon te weken. Het inzepen van voeten is nooit mijn sterkste punt geweest, Benen scheren, samen met Ahmad een bed beneden zetten en hopla…..donderdag welgemoed maar geheel nuchter op naar de ‘hallux valgus operatie volgens lapidus’.
Ik heb geen praatjes meer, geen enkele behoefte om kritiek te leveren op anderen. Ik ben nederig gestemd en al helemaal in kerstsfeer. Ik brand vast een kaarsje, want…….je weet maar nooit….Ik leg mijn rechtervoet in handen van de chirurg. God zegene de ingreep! Ai!!!!!!!!!
https://youtu.be/0tZuGlSEWtA
 

8 gedachten over “Voor de operatie…..

 1. Alles in huis voor de nazorg? Topmodel krukken, elegante plastic stoel voor onder de douche, plastic vuilniszak en duct tape om de voet in te pakken? Goed zo!
  De operatie is een fluitje van een cent , zo heb ik vernomen. Ahmad zou het kunnen doen met een schroevendraaier en een ijzerzaag. Binnen drie kwartier is het gepiept, niets om je over op te winden ????
  Toch vraag ik mij af waarom je niet hebt gekozen voor de ‘minimaal invasieve correctie’. Geen gips nodig en binnen geen tijd weer lopen als een kievit.
  Het viel mij overigens op dat je in de laatste alinea’s uitdrukkingen gebruikt die uitstekend passen in de riten van de Rooms-Katholieke religie. Op weg naar een universele belevingsvorm? ????
  In elk geval wens ik je sterkte bij al dat ongemak en ik hoop dat het beoogde succes spoedig daar zal zijn. X

 2. Fillumpje is geweldig! Wat een bovenmatig rustige wijk, woon je daar? Bij de eindhalte van lijn 9? Dan stuur ik daar jouw kerstkaart wel naar toe! 😉

 3. Ja, woon al vanaf 93 in die groene wijk die zijn (of haar?) naam vrederust alle eer aan doet. Net op het randje van die mooie stad achter de duinen. Het is hier fantastisch!
  Kerstkaart hoeft niet, hoor. Zonde van je centjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *