Vind die kat

Via radio 1 en de hap snap krantenberichtjes blijf ik een beetje op de hoogte van wat er gebeurt in Nederland.
Zoals het nieuws over Vindicat. Ik dacht even dat ze het hadden over ‘vind die kat’, een soort opsporingsverzoek om katten te vinden. Maar het bleek te gaan over een Groningse studentenvereniging, die zich schuldig heeft gemaakt aan nogal excessieve ontgroeningspraktijken voor hun nieuwe leden. Eén jongen (een feut noemen ze dat in die kringen) moest afgevoerd worden naar een ziekenhuis met verwondingen aan zijn schedel na harde klappen op zijn hoofd. Hij heeft een hersenbeschadiging, waarvan ik hopen mag dat deze niet permanent is. Als ik zijn moeder was, zou ik hels zijn op dat stelletje dronken corpsballen (spreek uit: koorballen) die dit mijn kind zo hadden toegetakeld.
Wat mij schokte is dat het ook schijnt voor te komen dat a.s. corpsleden een contract moeten tekenen dat zij niets naar buiten zullen brengen van wat er binnen de vereniging gebeurt op straffe van een hoge boete. Dus ook al gebeuren er allerlei misstanden, men heeft daarover te zwijgen. Het lijkt verdulleme de vrijmetselarij wel. Of nog erger illuminati.
Ik heb zelf ook gestudeerd, maar me altijd verre gehouden van studentenverenigingen. Die waren in mijn tijd ook niet echt ‘in’ bij de mensen met wie ik omging. Het corps was voor kakkers. Wat ik niet wist en ook nu pas te weten ben gekomen is dat deze verenigingen bestaan uit zoontjes en dochtertjes, die na hun studie (waar zij in mijn tijd dikwijls een flink aantal jaren langer over deden dan ervoor stond) geholpen worden door andere zoontjes en dochtertjes (ex-corpsleden) aan goede banen in de hogere sectoren van het bedrijfsleven, de politiek e.d. ‘Ons kent ons’ Dus wij worden bestuurd en bedrijven worden geleid door ex-corpsballen. Het verbaast me niet, maar ik word er niet vrolijker van nu ik dit weet.

8 gedachten over “Vind die kat

 1. Netwerken zijn zeer belangrijk voor een geslaagde carriere, naar het schijnt. Ik heb daar ook geen notie van gehad en heb derhalve ook geen succesvolle loopbaan van enige importantie mogen meemaken.
  Mijn dochters, zeker de oudste, hebben er druk gebruik van gemaakt; op een nette en doordachte manier. Het gaat ze goed mag ik zeggen! ????X

 2. “Kennelijk is het nooit voor mij weggelegd geweest om hoge ogen te gooien met wat dan ook.” Nou… ik hoef je niet te vertellen dat die uitspraak rammelt! Je scoort uitermate hoog op de lijst van deugden. Moederschap, sociale vaardigheden, enfin, vul zelf maar in. Het stoort me soms dat je zo in mineur over jezelf praat. Doe dat jezelf niet aan. Voor zover mij bekend ben je een goed en doorgaans zeer aangenaam mens.
  Als mensen van je houden en je respecteren, kun je het nooit slecht hebben gedaan.
  ????X

  • Ja, maar voel me soms toch een beetje zo. Een naïeve sukkel die haar kansen niet gepakt heeft 🙁 En nu schrijf ik een weblog en jij bent ongeveer mijn enige lezer en mijn filmpjes hebben nauwelijks views. Dus het blijft gesukkel allemaal. Bedacht me vandaag dat ik het hele idee van iets presteren of succes hebben ergens mee moet loslaten. Gewoon genieten van wat ik zie en hoor. Het is wel goed zo. Dahag. 🙂

   • Nee Thee, het is geen dedain over mezelf. Het gaat niet om dat ik mezelf niets waard vind, maar het is zuur dat ik zoveel studie gedaan heb voor de k.zijn k. Dat is jammer, maar ik treur er niet dagelijks om, hoor. Heb af en toe gewoon zin flink op een boksbal in te slaan.

 3. Nu is het echt afgelopen met dat dédain over jezelf, anders zie ik mij genoodzaakt om Ahmad schriftelijk aan te sporen om je onder handen te nemen ????
  Doe je nog wel eens wat aan de hoofdstukken gebak en vegetarische recepten in dit weblog? (ik snij maar iets luchtigers aan). Je sopa de calabacin heb ik al meerdere malen gemaakt en het wordt nu tijd voor nieuwe gerechten. ????X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *