Vakantie zeker?

Ja, we hebben inderdaad vakantie. En nog wel voor de rest van ons leven! Nooit meer hoeven wij naar een baas om acht uur werk te leveren en ook hoeven wij geen koters meer op te voeden na thuiskomst van een dag werken. Het werk is gedaan, de kinderen zijn groot en wij zijn vrij!
Er zijn ouderen die moeite hebben met het verlies van hun werk, het ‘uitvliegen’ van hun kinderen en het gebrek aan een vooraf bepaalde dagindeling. En ik geef toe dat het even wennen is. We worden nu eenmaal opgevoed met een enorm nuttigheidsbesef. Ledigheid zou des duivels oorkussen zijn. Maar ledigheid kan ook een zegen zijn, want het biedt tijd voor reflectie en voor het doen van dingen die je hart je ingeeft.
De laatste dagen is het hier mooi weer. Een aangename temperatuur en overwegend zonnig. We besluiten een wandelingetje te maken langs de boulevard van Benalmadena. We lopen langs de kust vanaf het strandje waar wij weleens graag zitten om een boek te lezen, helemaal tot aan het jachthaventje een eind verderop. Eerst nemen we even een kijkje in het culturele gebouw, een vroegere moskee die gerenoveerd is en een nieuwe bestemming heeft gekregen. Er vinden dikwijls trouwplechtigheden plaats en nu is er een fototentoonstelling. Aan de binnenkant van het gebouw kan je nog goed zien hoe het er uit moet hebben gezien als moskee.
De boulevard van Benalmadena is leuker en afwisselender voor een wandeling dan die van Torremolinos. Ik koop van een vriendelijke straatverkoper twee modelfietsjes voor mijn twee jongste kleinzoontjes, heel handig in elkaar gezet met alleen maar ijzerdraad in verschillende diktes en kleuren, iets wat je niet elke dag ziet. Zeker niet in de toeristenwinkeltjes die vrijwel uitsluitend in China vervaardigde massaproducten verkopen.
In de jachthaven spreken diverse schippers ons aan of wij voelen voor een boottochtje naar Malaga, Benalmadena en Fuengirola. Dat gaan we zeker een keer doen. Maar nu lopen we terug en ik heb een beetje spijt dat ik oude versleten sandalen heb aangetrokken. Mijn pijnlijke voeten wandelen toch het beste in dichte schoenen die zacht van binnen zijn. Dat weet ik dan voor de volgende keer.

6 gedachten over “Vakantie zeker?

  1. Verwarrend om Indiase mantra’s te horen bij beelden van een moskee, wat niets afdoet aan het gevoel van relaxatie (lelijk woord) dat het oproept! Ontspanning, eeuwiglijkende vacantie, daar ging het om.
    Geniet! ????x

    • Deed ik een beetje expres, due mantra. Voor mij is er in het boeddhisme of hindoeïsme net zoveel vrede en rust te vinden als in de islam, zoals die naar mijn idee bedoeld is. En get christendom en jodendom.. Helemaal niet dom. Vrede op aarde. En dankjewel, goede vriend Theo. Geniet jij ook een beetje? In je vertrouwde Amsterdam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *