Twee opdrachten voor schilderij

Al een tijdje sta ik op marktplaats met een paar van mijn schilderijen. Niet de meest artistieke site om jezelf te promoten. Ik bied daar een paar schilderijen aan die ik wel kwijt wil en ik bied mezelf ook aan om in opdracht portretten te schilderen van dieren en/of mensen.

Vandaag kreeg ik ineens een bericht van iemand voor wie ik een jaar geleden haar schoonvader schilderde. Ik moest me toen nogal haasten met het schilderij, omdat het een verjaardagscadeau moest worden voor iemand. Dat heeft me toen veel stress opgeleverd. Opa moest met zijn kleinkindje geportretteerd, maar in wezen was dat een fantasie, omdat hij al overleden was toen het kindje geboren werd. Ik moest werken met een compositie van verschillende foto’s. Uiteindelijk was ik zelf niet zo blij met het schilderij. Maar nu hoorde ik dat degenen voor wie ik het maakte er wel nog steeds heel blij mee zijn.

olieverf op canvas 50 x 50

Mijn opdrachtgeefster wil nu opnieuw een schilderij van mij en dit keer van haar vader, die helaas pas geleden is overleden. Ik moet dit keer naschilderen van een zwartwit foto van haar beide ouders. En nu wil zij het hoofd van haar moeder en de handen van haar ouders het liefst in een andere positie geschilderd dan op de foto is afgebeeld. Een uitdaging dus weer. Ik vind het een hele eer om dit te mogen doen. Gelukkig had ik net weer een schilderij af en wist ik nog niet goed wat nu te gaan schilderen.

olieverf 30 x 40

Ahmad is blij met zijn portret. Zijn zus wil nu ook een schilderij van mij. Een schilderij van haarzelf met haar overleden man. Ik vind dat heel leuk om te gaan doen en wil dat gaan schilderen als ik weer in Spanje ben.

Al met al geven deze opdrachten mij een beetje moed om verder te schilderen. Niet dat ik dat anders niet had gedaan, maar het is voor mij leuk om anderen blij te maken met mijn werkjes. Als leraar op YouTube kijk ik de laatste tijd veel naar deze paint coach. Hij geeft simpel en duidelijk schilderadvies en eindigt altijd met de bemoedigende woorden: ‘Go get painting!’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *