Torpezas

Ahmad en ik vullen elkaar aan wat betreft onze zwakke punten. Ahmad is af en toe een ┬┤verstrooide professor┬┤ die het voor de hand liggende niet ziet en ik ben doorgaans meer in het ┬┤hier en nu┬┤ en daardoor vaak wat oplettender. Zo zie ik soms dingen die hij over het hoofd ziet. Omgekeerd vult hij me weer aan in andere dingen

Ik vertelde al dat we laatst onze reis hadden uitgesteld. In plaats van vanaf 29 oktober had Ahamad vanaf 3 november twee nachtjes gereserveerd in een hotel in Alcauc├şn. We dachten dat het dan beter weer zou worden.

Vandaag zien we tijdens de koffie dat het vanaf 3 november heel slecht weer zal zijn in Alcauc├şn, een harde wind met wolken er regen. ┬┤Waarom stellen we het niet nog een keer uit,┬┤ stel ik voor. Dat mag gratis tot enkele dagen voorafgaande aan de reservering ┬┤Nee, ik ga niks veranderen,┬┤ zegt Ahmad. ┬┤Maar na alle buien en wind volgt er een periode van droog en stabiel weer in heel Andalusi├ź,┬┤ blijf ik zeuren. ┬┤Wie zegt dat die voorspelling niet weer verandert,┬┤ houdt Ahmad vol.

Uiteindelijk geeft hij toe, maar hij wil het pas doen op het laatste moment dat dit nog kan zonder extra kosten. We gaan dat nakijken. En dan zie ik dat het nog kan tot 30 oktober 2024. H├Ę? Hoe kan dat nou? ┬┤We hebben een reservering voor 3 november 2024,┬┤ zeg ik tegen Ahmad. Ahmad kijkt mee en hij ziet het nu ook. Hij heeft per ongeluk gereserveerd voor over een jaar!

Ahmad belt het hotel en krijgt te horen dat hij de reservering alleen kan veranderen bij het boekingskantoor waar hij geboekt heeft. We proberen via internet de reis om te zetten naar 8 november 2023, de datum waarop ik zag dat het mooi weer zal zijn. De maatschappij geeft aan dat er op deze datum geen boekingen mogelijk zijn en verspringt direct naar 2024. Aha, vandaar dat Ahmad per ongeluk die andere reis (van 3 november) ook boekte in 2024. Hij probeert nog een paar data in november, maar het lukt niet om te boeken in 2023. Dan maar annuleren. Ik troost hem. ┬┤Geeft niet, is wel jammer, maar gelukkig hebben we het op tijd gezien en geannuleerd. Anders zouden we op 3 november 2023, als we aankwamen in het hotel, te horen hebben gekregen dat we helemaal geen reservering hadden.

We gaan kijken op andere boekingsites en daar blijken we w├ęl nog dezelfde kamer te kunnen boeken voor 8 november 2023.

Wat een geluk. Omdat ik zo zeurde gingen we uiteindelijk kijken naar de reservering die gemaakt was en kwamen we er gelukkig achter dat het een reservering was voor 2024. Dat zouden we anders niet geweten hebben. We hebben nu een nieuwe reservering op 8 november 2023 voor dezelfde kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *