Suggestief

Een vrind die houdt van de wind vroeg mij waarom ik mijn foto heb weggehaald uit het vorige stukje.
Dat ga ik hier uit de doeken doen:
Sommige poses van vrouwen en mannen zijn suggestiever dan andere. Dat ligt dan niet eens zozeer aan de hoeveelheid naakte huid die afgebeeld wordt als aan heel andere factoren.
Denk hierbij aan de foto van Marilyn Monroe, waarbij haar rokje opwaait, een legendarische foto. In wezen wordt er niet eens zoveel been getoond op die foto. Er zijn tal van foto’s en filmshotjes van meiden met veel minder aan die minder indruk maken. Waar zit hem dat in?
In het suggestieve van dat opwaaiende rokje! Op de een of ander manier prikkelt dat meer de verbeelding dan een vouw die openlijk in haar onderbroek gefotografeerd wordt.
Vrouwen in een korte broek op een fiets wekken lang niet zo de belangstelling op als vrouwen op de fiets waarvan de rok ongewild opwaait. Het zit hem, denk ik, in dat argeloze. De vrouw is zich er niet van bewust of het hindert haar juist dat haar rokje zo opwaait. Naarstig duwt zij het dan ook telkens naar beneden, zonder succes. De wind wint.
In mijn geval was ik me er niet van bewust dat mijn rok naar achteren waaide op het moment dat ik me concentreerde op het maken van een foto van de zonsondergang. Evenmin was ik me ervan bewust dat er een foto gemaakt werd van mij.
Ik plaatste de foto in mijn weblog, omdat ik hem mooi vond qua compositie. Ik zag er een bijna artistieke schoonheid in. Het was geenszins mijn bedoeling om verleidelijk over te komen. Toch had ik bij het plaatsen van de foto al een dubbel gevoel. Was het wel o.k. voor mij (als moslima nota bene!) om zo een foto van mijzelf aan de wereld te tonen. Ik smoorde de twijfel in mezelf door te redeneren dat ik hem plaatste vanwege de waarde als foto.
De reacties die ik kreeg op de foto lieten me inzien dat kennelijk het ‘ondeugende’ van de foto meer de aandacht trok dan de artistieke waarde ervan die ik eigenlijk wilde benadrukken.
Daarom heb ik hem weggehaald. Maar mijn schatje heeft hem wel opgeslagen als zijn accountafbeelding 😉

3 gedachten over “Suggestief

  1. Ondeugend? Suggestief? Nou, dat niet eens! Verrassend wel! Zeer verrassend. Gewoon omdat je er bijzonder goed uitziet voor een vrouw van zekere leeftijd. Verwonderlijk inderdaad omdat dat niet verwacht wordt van een moslima.
    Maar geneer je niet, zou ik zeggen; nergens voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *