Weer een honeymoon ;-)

We zijn weer met vakantie. Hoezo? We zijn toch al met vakantie hier? Dat is wel zo. Maar het blijft leuk om ook andere streken in Spanje of daarbuiten te verkennen.
We zijn nu in Isla Canela, in Huelva (Andalusië), vlakbij de grens van Portugal en 50 km. vanaf het vliegveld Faro. Wij vertrokken gisteren om 7 uur in de ochtend van huis om ongeveer  371 kilometertjes te vreten. De autopista Mediterranio loopt van Barcelona tot aan Cadiz. Het is niet mogelijk om via de kust van Malaga naar Huelva (provincie tegen de grens van Portugal aan) te reizen. Je moet rijden via Sevilla. Dat is onder andere vanwege het natuurpark Doñana, dat gelegen is in de provincie Huelva en zich uitstrekt over een groot gebied vanaf de kust. Door dit natuurreservaat loopt geen weg of spoorlijn. Je moet er dus omheen.
We laten ons niet meer beetnemen door Inserso, de organisatie die oudjes op vervelende tijdstippen buiten het seizoen naar verlaten plekken stuurt waar niets te beleven valt en waar de enige dagbesteding eten en drinken is. Je ziet de oudjes doelloos langs de weg lopen in Manga del Mar Mayor in een ijzige wind, terwijl de zomers goed bezochte stranden verlaten zijn. Wij zijn daar ook Ă©Ă©n keer ingetrapt en maakten nog wat van deze vakantie door schelpjes te zoeken en zoveel te verkennen als er te verkennen viel in die zielloze kale vlakte.
We gaan niet meer voor goedkoop en miserabel. Hebben deze reis geboekt via het reisbureau van Cortes Ingles, dat altijd kwaliteit garandeert. We verblijven in een 4-sterren eco-hotel, waar je verwend wordt met natuurlijk en lekker alhier klaargemaakt eten, voor elke verwende smaak. Heerlijke douche-produkten uit natuurlijke oliĂ«n. En…..op veel momenten van de dag entertainment van een animatieteam. Een stel jonge mensen die echt leuke activiteiten presenteren, zoals bijvoorbeeld aquarobics, tai chi, yoga, bingo voor de minder actieven, Spaanse les(!), een kookcursus waarin je leert hoe je gazpacho kan maken en dansles. Elke dag weer wat anders.
Het strand is schitterend. Je ziet vissen zwemmen in het ondiepe water van de zee, waarin je heel ver kan lopen. Bij eb ontstaan er allemaal binnenzeetjes. Leuk voor kleine kinderen om in te spelen.
We hebben het hier heerlijk, genieten als een malle. Kunnen onze lol niet op. En er zijn pas twee dagen om van deze heerlijke vakantie. Een aanrader voor iedereen die rust en gezelligheid zoekt en een mooi uitgestrekt strand. Vanuit hier kan je desgewenst ook excursies maken naar Portugal, boottochtjes etc.
We boffen ook nog met het weer. Het is gewoon een ‘zalfje’.
Een minder puntje is wel dat ik vanmorgen, toen ik me weer eens enorm aan het uitsloven was bij aquagym, dat ik toen mijn ribbetje gekneusd heb op de harde rand van het zwembad. Stom stom stom! Er is hier geen farmacía en ook het hotel verschaft geen paracetamol. Gelukkig heb ik van een vrouw in een buurtwinkel hier een paar pijnstillers gekregen die zijzelf gebruikt. Dit om de nacht goed door te komen. Zo een rib gaat opspelen zodra je plat wilt gaan liggen :-(.
Foto’s en filmpies zullen volgen. Heb even weinig zin in pc. Wil 100 % hier zijn. Vandaag genoot ik weer enorm van het zoeken naar schelpjes, terwijl Ahmad lekker languit aan het uitrusten was op het strand. Dit keer ga ik alleen voor de glanzende. Wil daarmee een lelijk Ikea-schilderij gaan beplakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *