Strandleven loopt ten einde

De scholen hebben hier zomervakantie tot half september. Dat is ook vrijwel precies het moment dat de echte zomerse hitte hier vrij abrupt afneemt.
Kun je eerst vrijwel niet overdag de straat opgaan zonder snel bezweet te raken, na 15 september is er ineens meer kans op wind, die uit elke hoek kan waaien. Het strandleven wordt er dan ineens een stuk minder prettig op.
Nu zijn we niet zulke fanatieke badgasten. Het is best leuk om een paar uurtjes op het strand te vertoeven met een e-reader en eventueel een koptelefoon met je favoriete muziek. Ook is het heerlijk de zee in te wandelen, even te zwemmen en op je rug te dobberen en daarna lekker op te drogen op je handdoek. Maar een hele dag op het strand zitten, dat zouden wij niet kunnen.
We zijn naar twee stranden geweest. Ons favoriete strandje blijft wel dat van Benalmadena. Het strand daar vormt een mooie halve cirkel en is omringd door palmen en bloemetjes. Het is een gezellig strand dat in het hoogseizoen veel wordt bezocht door families met kinderen. En dat is zeker ook vanwege de leuke waterspeeltuin die zich daar in de zee bevindt. Daar kunnen kinderen heerlijk springen op springkussens, glijden van zachte glijbanen en duiken. Dat allemaal onder het waakzaam oog van strandwachten en elk kind is gehuld in een zwemvest.
Verder heb je ook een heel rustig strand, tussen Torremolinos en Quadalmar gelegen. Het ligt vlakbij de landingsbaan van het vliegveld. Het is een rustig en lang uitgestrekt strand met veel parkeergelegenheid, maar…….wel een beetje saai. Er komen daar hoofdzakelijk bejaarden en rustige stellen, meestal zonder kinderen
Gluurder als ik ben, zie ik liever wat leven om me heen. Alles heeft zijn voor en tegen. Het strand van Torremolinos heeft in de regel mooi helder zeewater om in te zwemmen en behoorlijk wit schelpenzand (dat overigens door vrachtwagens daar is gestort). Maar het strand van Benalmadena heeft een bekoring en gezelligheid die je verder niet vaak tegenkomt op een strand. Met een gezellige bar erbij, waar altijd mensen genieten van een glaasje en een op het oog lekkere maaltijd.
Als ‘bijna afscheid’ van het strandseizoen maakte ik dit filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *