Stemwijzer

In november wordt er gestemd voor een nieuwe regering in Nederland. Ik zit hier en mag niet meedoen. Maar wat is één stem op zoveel stemmetjes? Uit nieuwsgierigheid raadpleegde ik toch de stemwijzer om te zien welke partij het beste bij mij zou passen. Tot mijn verrassing kwamen daar op gelijke winst de Partij voor de Dieren uit en Bij1. De PvdD verraste mij niet zo, maar Bij1 wel. Ik ben nooit zo onder de indruk van de ellenlange betogen van de lijstrekker van deze partij, maar kennelijk vindt deze partij dezelfde dingen belangrijk als ik. Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen en zal ze vanaf hier in de gaten houden.

Vanmorgen ging ik weer op stap met mijn zoemcamera met de waanzinnige toeter. Ik besefte dat dit toch een vergissing is bij een wandeling in onze buurt. Ik was natuurlijk ook niet meer jarig en er verschenen dit keer dan ook geen pauwen en duiven in de verte om vast te leggen. Niks moois in het nog altijd kurkdroge landschap. De paar buitjes die hier gevallen zijn hebben daar weinig aan veranderd. Geen bloemetjes maar dorheid alom.

Ik was blij dat ik met de idiote zoemcamera nog een haan kon vastleggen. Wat ik verder allemaal zag was te dichtbij voor mijn camera.

2 gedachten over “Stemwijzer

  1. Onscherp want bewogen. Op onze leeftijd is het verstandig om te zoomen met een steuntje voor de lens en niet uit de losse, maar beverige, pols (vensterbank, autoportier, boomtak, hekje, schouder autodidact). 😀
    Bovendien is een haan nogal beweeglijk uit de aard zijner driften. Gebraden echter is hij gelijk een fraai stilleven.🐓

  2. Ik had een steuntje, omdat ik mijn toeter in het gaas van het hek kon steken. Je bent wel streng, hoor. Ik vind het best een helder haantje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *