15 Jaar samen

In boeken en in films lees en zie je vaak dat mensen in het begin van hun relatie heel verliefd zijn en dat ze na korte of langere tijd op elkaar uitgekeken raken. Er wordt dan geklaagd dat het in het begin allemaal zo ´spannend´ was en dat het nu zo saai is en dat het samenzijn een sleur is geworden. Het omgekeerde hoor je niet vaak: dat mensen naarmate ze langer bij elkaar zijn steeds gelukkiger worden met elkaar.

In ons geval is dat wel zo. In de loop der jaren hebben we elkaar steeds beter leren kennen en in plaats van dat dit saai werd, is het alleen maar leuker geworden op alle vlakken van de relatie. Dus dat kan ook! Ik ga steeds meer houden van Ahmad en hij ook van mij. Ik gun dat iedereen.

29 Oktober is onze trouwdag en voor die gelegenheid hebben wij voor twee nachtjes een hotel geboekt in Alcaucin, niet heel ver hiervandaan. Toevallig zouden we 29 oktober gaan, maar we hebben de honeymoon verzet, omdat het 30 oktober daar een groot deel van de dag gaat regenen. Nu gaan we 2 november. Gisteren leek het nog, volgens de voorspelling, dat het dan wel prachtig weer zou worden, maar vandaag zagen in de buienradar we dat het 3 november ook gaat regenen in Alcaucin. Bijna het hele jaar valt er in Andalusië geen druppel maar uitgerekend op de dagen van onze kleine vakantie wel. We kunnen er wel om lachen. ´Ik ga het niet nog een keer verzetten,´ zeg Ahmad. Gelijk heeft hij. Als je van elkaar houdt is dat bij mooi en slecht weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *