Spelfout

Eens in de paar maanden heb ik een slapeloze nacht. Echt een reden daarvoor is er niet. Ik lag niet te piekeren. Dat heb ik al lang geleden afgeleerd. Als ik daaraan zou toegeven, dan kon ik elke nacht wel stijf rechtop zitten vanwege mijn eigen gedachten. Ik kan me genoeg zorgen en nare gedachten voor de geest halen om mezelf uit de slaap te houden. Dat doe ik nooit. Hoe groter de problematiek, hoe liever ik mijn oor op mijn kussen leg met de troostende gedachte “morgen is er weer een dag, ga nu maar lekker slapen”.
Nee, er was helemaal niks meer aan de hand dan anders, maar ik was gewoon klaarwakker en allerlei gedachten en beelden buitelden over elkaar heen. Geen belangrijke gedachten, gewoon een bijeengeraapt allegaartje. Ik zag voornamelijk beelden van eenden, in allerlei acties, opvliegend, zich poedelend in het water, achter elkaar aan zwemmend, slapend in het gras. Dat vond ik niet vreemd, gezien mijn preoccupatie van de laatste dagen. Mijn moeder zei altijd: “Al slaap je niet, dan rust je toch” en die gedachte stelde me gerust. Het hoefde dus helemaal niet zo te zijn dat ik vandaag uitgeput zou opstaan. En dat is ook niet gebeurd, want in de ochtend heb ik toch nog een paar uurtjes geslapen.
Ik kwam wel tot een vervelende ontdekking tijdens mijn laatste wakkere uurtjes. Gisteren schreef ik het verhaaltje “verdriet” en ik was zo stoutmoedig dit als blog te sturen naar een paar weblogs, die zich daarvoor aanbieden. Ik heb vandaag van geen van alle een reactie vernomen en dat verbaast met niet. Ten eerst was het verhaal natuurlijk helemaal niet zo geweldig, maar aan welke criteria moet een blog voldoen dat je voor het eerst inzendt? Het was wel uit mijn verscheurde hart gegrepen. Maar erger is dat er een spelfout in staat, een onvergeeflijke koeienfout. Ik heb ‘verhuist’ geschreven als voltooid deelwoord. Auw! Dat komt nooit door de keuring en misschien ben ik hiermee wel voor altijd “af”‘. Daarmee is elke kans op een uitbreiding van lezerspubliek voor mij verkeken. Slecht geschreven stukken worden geweigerd en over niet opgenomen stukken wordt niet gecorrespondeerd staat er streng in de regels. Nou, in ieder geval gaat het dan tenminste stilletjes en ongemerkt voorbij. Ik schaam me diep……
NB. In mijn eigen blog heb ik het wel verbeterd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *