Speeltjes

Ahmad heeft vandaag wat speeltjes gekocht. Een minicomputer voor bij de smart tv met een draadloos toetsenbord. Met deze minicomputer als ‘tussenstation’ kan je de tv besturen als was het een computerscherm met windows 8. Het is mogelijk VPN erop te installeren via je VPN provider (bij ons Avast) en op die manier kan ik hier uitzending gemist kijken alsof ik in Nederland ben. Ook voor Ahmad is het leuk, want hij heeft ook een Netflix account in Nederland, evenals ik. Het aldus werken met het tv-scherm als monitor heeft voor hem verder nog tal van voordelen, waarin ik me verder niet verdiep.
In de ochtend rijden we naar de Media Markt en vervolgens naar Worten en dan naar Carrefour. Ik mag rijden. Nu mijn staar verholpen is moet ik het erop wagen om weer te gaan rijden voordat ik helemaal verlamd raak van rij-angst. Dus enigszins beverig zet ik me achter het stuur, waar meteen de grootste rijtest begint: de garage uitrijden, waarvoor ik een bocht moet maken via een nauw gat en dan direct helling op. Je moet daarbij uitkijken zowel rechts als links niets te raken. Het lukt me nipt en dan de weg op, laverend langs de smalle straatje van Alhaurin en verder. Het gaat steeds beter en ik voel mijn zekerheid langzaam terugkeren, wetend dat ik ten allen tijde wel moet blijven opletten, want hier halen mensen zowel links als rechts in.
Thuisgekomen gaat Ahmad onmiddellijk aan de slag met zijn elektronische cadeautjes. Hij komt er grommend achter dat hij per ongeluk een toetsenbord heeft gekocht dat niet draadloos is. Dus weer mag ik naar Carrefour karren. Het gaat nu nog beter dan in de ochtend. Ik krijg al een beetje praatjes. ‘Gaat lekker, hè.’ Bijna thuis raak ik met mijn spiegel even de onderkant van een  vrachtwagen die dubbel geparkeerd staat, omdat ik teveel let op een eventuele tegenligger. Dom foutje dat me direct weer terugbrengt naar het onzekere gevoel dat ik vanmorgen had. Gelukkig maar een schampkrasje op de buitenkant van de spiegel……Maar….beter uitkijken dus voortaan en blijven oefenen!
Hiervoor krijg ik overmorgen ruim de gelegenheid, want dan rijden we via de kust naar Murcia (ongeveer 450 km langs de kust) voor een vakantie van een week. We hadden die reis al geboekt in de herfst van het vorige jaar. Dachten dat het in april was. Maar kwamen er pas achter dat we zaterdag al moeten vertrekken. Gelukkig zijn we al hier en niet toevallig nog in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *