Schoolvakantie voorbij

Kinderen hebben hier 2,5 maand vakantie! Moeders vertellen het me met een zucht. Het moet niet gemakkelijk zijn om in de bloedhete zomers hier kinderen bezig te houden. Eigenlijk is de enige optie bij zoveel hitte het water. Sommige ouders hebben het geluk een huis met zwembad te bezitten. Anderen moeten met hun koters naar een zwembad of het strand.
Afgelopen maandag zijn de scholen weer begonnen. Dat is te merken op het strand. Was het eerst nog mutjevol met ouders met kinderen, nu zie je veel minder kinderen. Hooguit wat baby’s en peuters. Ik, als oma, houd dat nauwlettend in de gaten.
We zijn in de laatste week van de schoolvakantie van strand veranderd. We dachten tot nu toe dat het strand van Benalmadena rustiger en minder toeristisch zou zijn dan dat van Torremolinos. Ik dacht dat Torremolinos overwegend bevolkt werd door met name Nederlandse badgasten. Dat blijkt helemaal niet te kloppen. Het strand van Torremolinos is veel mooier en witter dan dat van Benalmadena. Zowel op het strand van Benalmadena als dat van Torremolinos hoor ik meer Spaans om me heen dan andere talen.
Na vier jaar zijn we er eindelijk achter dat het leuk kan zijn om naar het strand te gaan. Sinds een week weten we bovendien pas welk strand het prettigst is. Nog even en dan is het strandseizoen hier voorbij en wordt het weer tijd voor wandelingen in de natuur. We genieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *