Schilderij verkocht

Om te kijken hoe mensen zouden reageren heb ik een paar schilderijen op marktplaats gezet. Ze werden matig bekeken, zoals ik kon zien, en niemand maakte er een ´favorietje´ van in de vorm van een hartje. Ik dacht: och ja, ik ben ook wel wat vroeg met het op de markt brengen van mijn werkjes. Ik zie zoveel schilderwerk dat mooier en beter is.

Maar vandaag, na een paar maanden, nu mijn advertenties waarschijnlijk ergens helemaal onderop staan, kreeg ik ineens een reactie van iemand die zich ´mama van tweeling´ noemt. Ze had interesse in het schilderij van het jongetje met de paraplu.

canvas 50 x 70

En vroeg wat ik er minimaal voor wilde hebben. Ik zei: 50? Dat ging boven haar budget. En toen dacht ik en ik schreef ook maar meteen dat ik eigenlijk helemaal niet beoog geld te verdienen met mijn schilderijen, maar dat ik het al leuk vind als ik er iemand mee blij kan maken. Dus wat dacht ze van het voorstel om het bij mij thuis te komen ophalen voor het symbolische bedrag van 10 euro?

Daarop reageerde ze heel enthousiast. Ze vertelde me een alleenstaande moeder te zijn van drie jongens en ze vond het schilderij mooi vanwege de boodschap richting haar kinderen. Ze zei dat het geen probleem was het te komen halen, omdat ze vlakbij woonde.

Toen ik haar vertelde dat ik het schilderij nu hier heb en het haar pas kan overhandigen in mei van dit jaar, vond ze dat wel jammer, maar ze wilde daar toch wel op wachten en of ik het voor haar wilde reserveren.

Ik ben geen zakenvrouw, maar dat boeit me niet. Ik ben blij dat ik iemand heb kunnen bereiken met dit schilderij. En dat is voor mij meer waard dan een paar flappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *