Schilderij-overdracht lijkt niet te gaan lukken

Vanochtend gingen we even na of het schilderij, dat ik aan de ´mamma van tweeling´ beloofde wel in onze koffer past. En het antwoord bleek ´nee´ te zijn.

De koffer is 64 x 45 en het schilderij 70 x 50. Het is het grootste schilderij dat ik tot nu toe maakte. De andere zijn 50 x 40 en passen wel in de koffer.

Ik appte onmiddellijk de vrouw om haar dit vervelende nieuws te vertellen. Ze nam het goed op. Zei dat een geval is van wat ze in de islam ´maktab´ noemen. Ik keek even naar de betekenis van maktab en zag dat dit Arabische woord meer dan één betekenis heeft, zoals de meeste Arabische woorden. Het kan ´school´ betekenen, maar ook ´lot´. En dat bedoelde zij waarschijnlijk. Het lot, waar je niet altijd wat aan kan veranderen en dat je dan maar beter kan accepteren.

Ik schreef haar dat ik het wel voor haar kon reserveren in het geval dat mogelijk familie van haar met de auto hierlangs zou kunnen komen op weg naar of van Marokko. Maar daarop vertelde ze me dat de meeste mensen nu niet meer met de auto naar Marokko afreizen, maar per vliegtuig en dat zijzelf helaas helemaal geen vakantie kan betalen.

Dus daarmee houdt het hiermee waarschijnlijk op, tenzij er ooit toevallig toch hier een auto langs kan komen, die naar Nederland rijdt.

Ahmad was opgelucht dat ik het schilderij voorlopig nog in handen heb. Hij vindt dat ik mijn eigen waarde niet genoeg onderken.

2 gedachten over “Schilderij-overdracht lijkt niet te gaan lukken

  1. Ahmad heeft gelijk! Kosten van doek, verf, penselen, dat is meer dan 10 euro!!!!
    Dat je schildert voor je plezier is heel mooi en plezier hoeft niet betaald te worden, een hobby mag geld kosten maar jij doet jezelf te kort! Daarmee heeft Ahmad zijn gelijk gekregen, jij onderkent je eigenwaarde. Het is een mooi schilderij, zet er een vraagprijs op van 25 euro met bieden vanaf 22,50 en dan heel veel geduld hebben, kwestie van een lange adem en misschien ook overwegen om het als handbagage mee te nemen naar Nederland, of werkt MP in Spanje ook goed? Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *