Nog een keer naar Fuente de Piedra

De vorige keer dat we in Fuente de Piedra waren hebben we wel wat flamingo´s gezien, maar het kostte toen veel moeite om dichtbij ze te komen in het weinige water dat er toen was. Het was lange tijd droog geweest. Maar nu heeft het flink geregend in Andalusië in de maand januari. Dus we hoopten nu meer geluk te hebben en de flamingo´s misschien van wat dichterbij te kunnen gaan zien. De mens is altijd blij om iets te zien dat hij als zeldzaam ervaart. En dan zijn bijvoorbeeld roze vogels of langs steile hellingen klimmende steenbokken zeker een bezienswaardigheid.

We moesten toch die kant op. Reden 135 km tot aan het zuiden van de provincie Sevilla, omdat we daar olijfolie gingen kopen in een flinke hoeveelheid, vers geoogst en geperst en direct gekocht bij de fabriek. Ook kochten we twee kratjes met crema de membrillo, een zoete lekkernij, gemaakt uit de vrucht die membrillo heet. Het smaakt heerlijk bij schapenkaas. Dus toen we daar toch eenmaal waren gingen we direct maar langs Fuente de Piedra, dat vrijwel op de route lag.

Gewapend met onze camera´s gingen we naar de diverse uitkijkpunten. De in groten getale sinds kort opnieuw neergestreken flamingo´s bevonden zich ongeveer in het midden van de grote plas. We probeerden ze dichterbij te halen met onze telelenzen, maar slaagden er niet in om ze goed scherp in beeld te krijgen. Ze zagen overigens nog wat witjes. De mooie roze kleur zullen ze na verloop van tijd pas krijgen, als ze genoeg caroteen hebben kunnen binnen krijgen door te smullen van de kleine diertjes in het water die ze filteren met hun snavels.

Het waren er veel, maar ze waren ver weg! Het landschap in de hele omgeving van Fuente de Piedra was op zich ook schitterend om de zien. Veel groen en gele bloemen en vlindertjes. Dus al met al was het toch een heel mooi uitstapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *