Klopt het wel?

Er raasde de afgelopen dagen een storm over met name Noord Spanje, Helena geheten. In het noorden moet het noodweer zijn geweest met sneeuw, veel regen en windstoten. Wat we er hier van merkten is dat er een stevige, koude wind stond bij een verraderlijk helder zonnetje. Zo kan het zijn dat ik gisteren nog met rode handen van de kou van het balkon kwam, na het ophangen van de was in die gure wind.
Maar vandaag was het ineens windstil en zo lekker op het balkon in de zon, dat ik in een hempie en korte broek uren heb zitten luieren. Dus opnieuw kwam er van mijn plannen tot actie niet veel terecht.
Mijn zoon stuurde mij een link naar het volgende interview. Heel interessant, maar je wordt er niet vrolijk van. Er zijn nog meer interviews met deze insider, die alles weet  van geldstromen en hoe die de wereld beïnvloeden. Ik keek verder nog naar deel 2 van deze serie en toen haakte ik af. Het is allemaal zo oneerlijk en zo onethisch wat hier bekend wordt gemaakt, dat je gewoon zin krijgt je kop opnieuw in het zand te steken. Er zijn nog meer delen te bekijken voor de liefhebber. Interessant, maar tenenkrommend, omdat je er niets aan kan veranderen. Ik ben blij dat ik geen schulden heb. Zal alleen merken dat mijn pensioen steeds minder waard gaat worden. Gelukkig ben ik een minimalist met weinig behoeften, maar hoe moet het verder met ons nageslacht en met mensen die werkelijk niets bezitten onder het juk van deze duivelse praktijken.
Als het waar is wat hij zegt, bevinden wij ons allen in de klauwen van deze relatief kleine groep rijkaards die onschendbaar zijn en de touwtjes van waar het geld naartoe gaat volledig in handen hebben. Het is erger dan de onwetende burger nu al denkt. Maar we zijn als schapen, gemakkelijk in een richting te duwen en om de tuin te leiden. Bèèèh…..
Heb toch nog even naar deel 5 gekeken van de serie. En dat is wel hoopgevend. Hier vertelt hij hoe hij na al die ellende als ondernemer in de top van de geldstromen later andere maatschappelijk vriendelijker en relevantere projecten heeft opgezet. Dat is mooi om te horen. Met deze gedreven ondernemer die aanvankelijk zijn ziel verkocht aan de duivel is het wel goed gekomen en de voorlichting die hij nu kan geven aan ons onwetenden is van onschatbare waarde, ook al kunnen we helaas niets veranderen. Het opent in ieder geval de ogen van wie geïnteresseerd is in wat er gaande is.
Maar natuurlijk zijn er ook bronnen die twijfelen aan het waarheidsgehalte van zijn beweringen. Het is ook nogal heftig wat hij zegt. Mijn kleine kop weet het niet, maar ik zie wel veel logica in zijn beweringen. Wat denkt de lezer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *