Rustig

Alles zit tussen de oren en alle ‘sentimientos’ zijn slechts een momentopname. Is je buikje vol en heb je lekker geslapen? Is alles om je heen pais en vree of ben je getuige van ruzie? heb je ergens pijn of niet? Dit alles heeft invloed op je stemming van elk moment. Dat is de reden waarom ik niet louter vertrouw op mijn eigen geest en gevoel als ‘leidsmannen’. La donna es mobile en en il signore ook! Ik heb een leiddraad nodig en die heb ik gevonden in de heilige boeken. Maar dat ff terzijde. Ik verwonder me telkens weer hoe snel de mens kan wisselen van stemming. Want vandaag voel ik me zo rustig als wat!
Het zonnetje schijnt en in onze tuin is het goed toeven, zij het dat ik hier te maken heb met een kruipend koterje dat niet over het harde grindtegel-terras kan kruipen zonder haar knietjes pijn te doen. Natuurlijk heb ik wel een lekker dik rubberen tapijtje voor haar, maar probeer zo een peuter maar eens duidelijk te maken dat zij daarop moet blijven spelen. Elk kind wil de wereld ontdekken en dan is zo een tuin met allerlei onbekende geluiden en tastbare dingen een wereld die lokt. Dus ik zit hier binnen met een ‘dappertje dap’, die heel goed kan ‘lopen langs’ en zo alles wil ontdekken, want ook mijn woonkamer is interessant met veel hoekjes.
Mijn kinderen doen boodschappen en straks gaan wij rendangvlees maken en smoorkip en boontjes. Ons afscheidseten!
Ik maak me vandaag nergens druk om. Muziek? Wat zou het dat ik niet weet welke ik wil horen. Misschien verkies ik de stilte. Boeken? ik heb gekozen voor de categorie ‘waargebeurde verhalen’, want wat is een interessanter onderwerp om over te vertellen dan het leven zelf.
Overmorgen vertrekken we!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *