Onrustig

Dinsdag om een uur of 13 vertrekken wij weer naar Alhaurin de la Torre. Met de tram en trein gaan we dit keer naar Schiphol. Al mijn kinderen zijn op dat tijdstip druk bezig met hun werk. Het duurt maar een uurtje om vanhier naar Schiphol te reizen, mits de trein natuurlijk op tijd rijdt.
De lijst van wat mee te nemen staat alweer opgeslagen en af en toe voeg ik nog een dingetje toe dat ik vergeten was. Het is nog geen tijd om de koffer al te pakken.
Voor het eerst na lange tijd verveel ik me een beetje. Ik weet niet wat ik moet doen en dat komt bijna nooit voor. Mijn tekenspullen heb ik al opgeborgen, want voor het maken van een tekening heb ik geen rust meer. Als ik boeken of muziek wil downloaden voor onderweg en voor in Spanje, dan vind ik niets. Ik kom er niet op wat voor boek ik nu wil lezen. Een spannend verhaal? Ik heb allerlei plot-story’s en moordverhalen al vaak genoeg gelezen en zie dat als alleen maar een ’tijdverdrijf’. Een mooie litteraire roman? Wat is mooi en wanneer is een verhaal voor mij gezeik? Hoe invoelbaar zijn de gevoelens van de schrijver voor mij? En wat voor muziek wil ik horen? Jazz? Een lekkere beat? Loungemuziek? Ik weet het niet meer. Liedjes uit de oude doos van de 60er en 70er jaren? Lord, nooooo!!!! Hedendaagse muziek? Ik voel daar weinig bij? Wat interesseert me eigenlijk ĂĽberhaupt? De wereldproblemen, politiek? Ik kan niets oplossen. Alleen maar proberen een lichtje te zijn in mijn omgeving en geen donderwolk. Mensen met respect tegemoet treden en met liefde. What else? Met de paar centen die ik heb kan ik de honger en ellende in de wereld niet bestrijden. Kan wel wat afstaan. Het overschrijven van geld is niet moeilijk. Geweten een beetje gesust…..
Ik zie Ahmad geĂŻnteresseerd voor zijn laptop zitten. ‘Waar houd jij je zo lang mee bezig achter de pc?’ Van alles. Soms kijkt hij gewoon even wat bloesjes en schoenen kosten bij Cortes d’Ingles. Maar ook heeft hij bestudeerd hoe je zelf een pc in elkaar kan zetten. Hij zag dat via You Tube en het leek alsof het in elkaar zetten van zo een pc veel goedkoper is dan er Ă©Ă©n compleet aanschaffen. Maar nu heeft hij even gekeken wat de onderdelen kosten op internet en daar heeft hij gezien dat deze veel duurder zijn geworden dan in de de tijd dat de You Tube filmpjes werden gemaakt. Het is dus toch niet rendabel om zelf een pc in elkaar te zetten. Maar hij is alweer bezig met iets anders. Allerlei electronica, die het mogelijk maken via je pc van alles te besturen. Mijn leergierige Ahmad. Altijd bezig zich iets nieuws eigen te maken. Altijd geĂŻnteresseerd in nieuwe info. Daar ben ik maar een leeghoofd bij. Het enige dat ik grondig bestudeerd heb sinds mijn studie is de islam en het soefisme. Daar ben ik 30 jaar mee bezig geweest. Ik las toen geen enkel ander boek, omdat ik vond dat dat tijdverlies was. Ook heb ik leren lezen in het Arabische alfabet om de Koran te kunnen reciteren en ik heb Spaans geleerd om met Ahmad te kunnen praten. Maar verder ben ik iemand die zich nergens meer in verdiept en helemaal niks wil leren. Ik heb het allemaal al gezien, lijkt het wel. Alles voelt voor mij als herhaling. Boeken, muziek, noem het maar. Het lijkt wel of momenteel niets mij boeit.
Wat blijft voor mij en wat mij nog wel kan beroeren is de natuur en kunst. Alles wat boven woorden uit gaat. De rest is geruis, waar ik juist uit wil ontsnappen. Ik ga me toeleggen op meer ledigheid en minder weglopen daarvoor. ‘Maak anders gewoon weer eens een wandelingetje met je camera ofzo, mens,’ zeg ik tegen mezelf. Toedeloe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *