Rendang vlees

Gisteren was mijn jongste zoon jarig. Waarmee kon ik de 28-jarige man die al goed in zijn mooie spulletjes zit verrassen? Een cadeau is moeilijk te bedenken. Dus dit jaar besloot ik te volstaan met het sturen van wat centjes op zijn bankrekening. Altijd welkom en nooit fout!
Maar ik wilde ook wat voor hem doen. Ik weet waarmee ik deze smulsmurf blij kan maken. Met een bordje lekker eten! Gisteren hoefde dat niet, omdat zijn vriendin hem al ging verrassen met een bezoek aan een goed restaurant. Maar vandaag ben ik welkom in zijn huis in Pijnacker met een pan rendang vlees. We gaan daar eten en niet hier omdat hun dochtertje op tijd naar bedje moet en haar ouders dan niet halsoverkop na het eten hoeven te vertrekken. Dus wij hopen daar relaxed te gaan eten: mijn rendang samen met gado gado en rijst bereid door mijn  schoondochter. Jammie.
Ik wil het recept voor dit vleesgerecht graag delen met mijn lezers. Het is namelijk volgens mij het lekkerste recept van rendangvlees dat er bestaat. Er wordt ook goed uitgelegd hoe je het stap voor stap kunt bereiden. Je kunt het downloaden in pdf en uitprinten.
Ik stamp alles fijn met een vijzel en dat is vrij bewerkelijk. Wel zeer aan te raden als je zin hebt in wat beweging van je spierballetjes. Maar ik denk dat een wat luiere kok het ook met een keukenmachine kan bereiden.
Ik zit hier nu te typen, terwijl ik de heerlijke geur ruik van mijn rendang die staat te garen op een laag pitje.
Hier de link naar het recept: het allerlekkerste rendangvlees

2 gedachten over “Rendang vlees

  1. Ik ken je nog uit de tijd van gebakken eieren met paprikapoeder in Overvecht. Nooit geweten dat je koken hebt geleerd in Indonesië!
    Je recept ziet er goed uit. Probeer het ook eens met tamarinde in plaats van sereh, en een lichte toevoeging van gulah Djawa. Zelf gebruik ik dan ook nog kokosvet i.p.v. zonnebloemolie en slechts eem pakje kokosmelk want meer water. Stoven met deksel op de wadjan of pan, daarna pas inkoken! Maar jaaaa er zijn honderden recepten inderdaad. Ik heb ergens nog recepten zoals ze bij de Koninklijke Marine de “blauwe hap” maken.
    Leuk hoor!

  2. Bedankt voor de tips, Theo. Nee, ik heb het niet geleerd in Indonesië. Dit is gewoon van internet. Ben wel vvan plan me verder te verdiepen in Indonesische en Thaise gerechten. Ik vind die keuken geweldig lekker. ? mijn moeder kon heel goed Indisch koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *