Problemen opgelost

De klok die nog een verkeerd uur aangaf, en niet zo een beetje verkeerd, kreeg ik in het gareel door de batterij eruit te halen en opnieuw te plaatsen. Het is er één met een wijzerplaat en prompt gingen de wijzers als een malle draaien tot hij op 12 uur stond en toen stonden ze even stil. Ik legde de klok plat op tafel naar de hemel gericht en ja hoor, weer gingen de wijzers draaien. Een grappig gezicht, alsof de tijd ineens versneld nog een keer aan je voorbij gaat. Ik had er vertrouwen in dat de wijzers nu zouden blijven staan op de goede tijd en dat gebeurde ook. Probleem 1 opgelost.

Daarna begaf ik me naar de keuken, waar de klok van de oven al aan het knipperen is sinds onze thuiskomst. Hoe de klok gelijk te zetten is mij in alle jaren sinds ik dit fornuis overnam (kreeg) van mijn kinderen een raadsel geweest, maar steeds lukte het me via ’trial and error’. Gisteren lukte het me niet en nam ik er ook niet de tijd voor. Maar nu lukte het me in één keer. En raad eens wat. Met het gelijk zetten van de klok kon ik ook de oven aanzetten! Aha, dus de oven staat in verbinding met de klok, die niet moet knipperen. Logisch misschien, omdat er ook een alarm opzit, zodat je de tijdsduur van de oven kunt regelen. Kan zijn dat dat ermee te maken heeft. Ik ben geen techneut, maar ik ben wel blij met mijn oven. Het lijkt alsof ik hem opnieuw cadeau heb gekregen.

De externe schijf is niet meer te repareren. Omdat ik zoveel geld heb uitgespaard door geen nieuwe oven aan te schaffen wil ik nu een supersnelle powerbank kopen, die mijn gamelaptop kan bijhouden en snel bestanden kan overdragen. Hebbeding. Ik ben zunig, maar op apparaten bezuinig ik nooit.

De vogeltjes hebben hun weg gevonden naar het vogelvoer en dat is een goed teken. We zijn gesetteld en zelfs mijn haar is geknipt. Door Petra, die de beste lagen kan knippen. Ik beloof mezelf haar nu voortaan trouw te blijven en alle andere kappers te mijden. Elk halfjaar een knipbeurt op mijn vertrouwde adresje. Er is maar één Petra en daar kunnen geen Patricia’s tegenop. Het was wel een koude fietstocht in de motregen, maar dat scheelde de helft van mijn dagelijkse workout op de hometrainer. Ook daarmee ga ik vandaag weer beginnen. Kortom we hebben het normale ritme weer opgepakt. Vanmiddag even langs bij de buurvrouw en dan ben ik helemaal op orde.

Ahmad is ook lekker bezig. Hij heeft plantjes gezaaide in kleine bakjes. Laat de lente maar komen.

In zijn pc heeft hij een schema gemaakt met dezelfde indeling en daarin staat in elk vakje wat hij gezaaid heeft ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *