Mijn oven doet het ook niet meer

Vandaag boodschappen gedaan en het soort dingen dat je moet doen als je lang bent weggeweest. Het meeste verliep soepel. De tuin staat er mooi bij. Veel leuke plantjes en bloemetjes zijn opgekomen tussen al het groen. Dan wil ik wat in de oven zetten. Ik heb de elektrische oven al voorverwarmd. Tenminste dat denk ik! Als ik de schotel erin wil schuiven merk ik dat de oven koud is. De ventilator geeft wel wat frisse lucht, maar dat is niet de bedoeling. Het moet hete lucht zijn en er moet licht zijn in het gat van de oven. Maar nee, niets daarvan. Wat is dat nou? Ik draai aan de knoppen, trek de stekker eruit en stop hem er weer in, niets helpt. Dan maar in de pan verder koken op de gaspit.

Ik heb nog hoop dat de oven het spontaan weer zal gaan doen, maar die hoop is waarschijnlijk te magisch ingegeven. Mijn klokken, die satelliet gestuurd horen te zijn, stonden gisteren allebei op het verkeerde uur. Eén van de klokken is nu ineens weer normaal en geeft correct de tijd aan. Toen ik gisteren al op weg was, zag ik dat mijn linkerzijspiegel, die automatisch in en uitklapt, heel raar schuin naar voren stond. Ik zag er niets in, gevaarlijk! Toen ik ergens kon stoppen zette ik het ding met de hand in de goede stand en dat voelde niet stevig, gelukkig stond er niet veel wind. Bij aankomst thuis klapte ik met de afstandsbediening de spiegel in en weer uit en hé, toen stond hij weer in normale stand. Wonderlijk. Waarom gebeurt dat niet met mijn oven en die andere klok?

Ik heb zitten speuren naar fornuizen op internet op mijn laptop tot ik er rugpijn van kreeg. Ik dacht eraan dit keer te gaan voor een fornuis met elektrische kookplaat en oven, maar al gauw zag ik dat je daar meer volt voor moet hebben in je meterkast dan ik heb. Ook moet je een speciaal stopcontact hebben en een perilex stekker. Ik wil eigenlijk niet weer een gasfornuis kopen. We moeten toch van het gas af. Inductie kan ik vergeten, maar keramisch biedt misschien mogelijkheden om wel met een normale geaarde stekker in te pluggen in een normaal stopcontact. Alleen kan je dan weer niet veel pitjes tegelijk hoog zetten, naar het schijnt. Ik moet het allemaal verder uitzoeken. Intussen hoop ik dat mijn oven het vanzelf weer gaat doen. Nog een keer proberen. Misschien is de oven moe en stijf geworden van een half jaar niks doen en moet ik haar aanmoedigen door nog een paar kansen te geven, aan uit aan, aan!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *