Plakkerig heet

Het is hier heet. Heet zoals het heet was in Nederland, maar erger. Het is een plakkerige, vochtige hitte, meegebracht door een wind uit Afrika. Deze wind brengt niet alleen deze verzengende hitte, maar vervuilt ook de lucht met zand/ stof. Het zicht is daardoor wat nevelig en roze en je kunt niet zo ver kijken als anders. Wij zaten vandaag de hele dag in huis, omdat het op straat niet te harden is in de zon. Maar ook binnen was het bijna niet uit te houden. Beurtelings hingen we amechtig bij de airco (aan één kant van het huis) of bij de ventilator aan de andere kant van het huis, die lauwe lucht in het rond blies. Ik voelde me bijna griepachtig beroerd door die hitte waaraan niet te ontsnappen viel. Op dit moment kom ik een beetje bij, nu zittend bij de ventilator die iets koelere lucht naar ons blaast.
De hitte is op mij neergedaald als een mokerslag. In Nederland was het ook warm deze zomer, maar in huis kon ik het gemakkelijk koel houden dankzij de zonwering. Hier heeft de zonwering niet genoeg effect overdag. Het balkon is een inferno. Alleen in de ochtend is daar nog schaduw en kan ik bij 25 graden mijn oefeningen doen op de hometrainer. Dan zie ik de zeven duiven (zes witte en één zwarte) in groepsverband in- en uitvliegen en roofvogels in het luchtruim zweven. Dat is een rustig moment, wat ik na een half uur druipend van het zweet beëindig. Dan lekker douchen en dan begint de dag. Tja, wat te doen bij deze ongenadige temperatuur. Het strand zal vergeven zijn van de badgasten. En zijn wij wel zulke strandmensen? Als ik niet in de zee kan,  vanwege de enorme golven, dan vind ik er niet veel aan.
Ik merk dat ons lichaam ouder wordt. We zijn niet meer zo goed bestand tegen de hitte. Iets om over na te denken. Is het wel slim om al in september naar AndalusiĂ« te gaan? Ahmad weet dat het dan klam heet kan zijn. Dat heeft hij als werkende vaak genoeg ervaren. Hij kan er net zo min tegen als ik. Dus….. volgend jaar misschien beter wat later uit Nederland vertrekken…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *