Pipo de clown

Vandaag besluit ik de nieuwe schoenen waar ik in dit weblog al zoveel over heb gepraat aan te doen en ze binnenshuis in te lopen. Ik sta ermee in de keuken en ik voel mijn gisteren geknipte teennagels op een irritante manier tegen het stugge leer van de voorvoet drukken. Wat een ellende nou weer! Het was al een veeg voorteken dat ik in de winkel zo moest zweten bij het aantrekken van sommige van de modellen van dr Martens (trouwens hoezo dr Martens? Wie is die vent? Wat heeft een dokter met zulk schoeisel te maken, schoenen die lijken op legerkistjes?). Ik, die nooit geïnteresseerd is in merken op het gebied van kleding of schoeisel, ben nu ‘gevallen’ voor een merk, alleen maar omdat er zulke geprofileerde zolen onder zitten die kunnen behoeden voor uitglijden. Zo gefixeerd was ik op die zolen dat ik geheel voorbij ging aan het lompe uiterlijk van deze schoensoort.

Ik loop er dus op in de keuken en dat voelt helemaal niet lekker, ofschoon ze niet direct te klein of te smal zijn. Ik kijk naar beneden en zie twee zwarte ronde schoenneuzen onder relatief smalle enkels. En dan besef ik ineens waarop ik mezelf vind lijken, op Pipo de clown. Of op van die tekenfilmfiguren met enorme schoenen onder dun uitziende beentjes. Ik loop naar de spiegel en zie bevestigd dat de schoenen mij totaal niet staan. Dan loop ik naar Ahmad en zeg: ‘Ik voel me niet fijn op deze schoenen’. Ahmad glimlacht en zegt: ‘Ik begreep al vanaf het begin niet waarom je deze schoenen kocht. Ik dacht misschien om te wandelen in de campo. Eigenlijk vind ik ze helemaal niet bij je passen. Maar ik wilde niks zeggen’. Nu moet ik ook lachen. Dat is typisch Ahmad. Hij denkt het zijne van sommige dingen die ik doe, maar zal dat niet snel zeggen voordat ikzelf mijn mening geef. Hetzelfde gebeurde toen ik me jarenlang zo uitsloofde voor mijn buurvrouw. Hij vond dat al lang te ver gaan en maakte zich zorgen over mij, maar hij hield zijn mond tot ik zelf erachter kwam dat ik ermee moest stoppen.

Ik weet nu zeker dat ik de schoenen wil terugbrengen. Eigenlijk wilde ik het liefst vandaag nog naar de winkel fietsen. Maar nee, rustig blijven, morgen in de ochtend breng ik ze terug. Als het klopt wat ik lees op internet, dan heb ik recht op teruggave van mijn geld.

Goodbye dr Martens.

6 gedachten over “Pipo de clown

  1. Het zou mij verbazen als de verkoper de schoenen terugneemt nadat ze zo door jou “aangepast” zijn. Die zijn onverkoopbaar geworden naar mijn idee. Misschien is het toch wel praktisch om over te gaan tot de aanschaf van stevige maar mooi ontworpen wandelsportschoenen. Zelf loop ik al jaren, dag in dag uit, op dit type schoen. Ze gaan lang mee en zijn dankzij de Goretex bekleding geschikt voor elk weertype. Het mag een paar centen kosten -een beetje kwaliteit kost al gauw zo’n €120 tot €180- maar dan is wandelen een feest. Ik koop elke twee jaar, bijna met mijn ogen dicht, een nieuw paar LOWA’s. Echt fantastisch!

    • Heb vanmorgen mijn 200 euro teruggekregen voor de schoenen. En terecht, want de schoenen waren nog als nieuw. Een schoenspanner misvormt de schoen niet. Het gaat daarbij om niet waarneembare millimeters. Degene die na mij de linkerschoen gaat inlopen zal er hooguit van profiteren.
      Ik heb jouw wandelschoenen bekeken. Niets voor mij. Ik wandel op mijn nike pagasus renschoenen, die heerlijk zitten. Zoek laarsjes met een profiel om ook eens wat anders aan mijn voeten te hebben, bijvoorbeeld bij nettere kleding.

  2. Ik begrijp dat het voor jouw voeten wat problematischer is om fijn schoeisel te vinden, maar wellicht biedt de orthopedische schoenhandel uitkomst.

    • Je hebt wel gelijk dat mijn voeten nog steeds niet gemiddeld zijn van vorm. Ik ben af van de misvorming en de voeten zijn nu beide netjes recht, maar ze zijn nog steeds breder dan gemiddeld (soort zwemvliesjes, handig om mee te peddelen). Ik heb jarenlang (in de hallux valgus periode) schoenen moeten kopen bij de ‘beter lopen winkel’ en dacht dat ik daar nu vanaf was. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Ik moet nog steeds schoenen hebben met een extra brede leest en kan daarvoor helaas niet terecht in gangbare modeschoenwinkels. Dus wat betreft deze tip heb je gelijk.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *