Schoenenfrustratie lijkt voorbij

De schoenspanner heeft geholpen. Ik kan nu goed in beide schoenen. Ten overvloede heb ik de wat strakker zittende ‘boot’ ‘gevuld met natte kranten wat een ‘final boost’ moet geven aan de linker leest. Ik hoop nog jaren te kunnen rondstappen op deze stoere laarsjes. Voor de nieuwsgierigen hier een foto:

op mijn moeders oude naaidoos.

Ben er zeer blij mee. Ga ze de komende weken nog in huis inlopen en als ze goed blijken te lopen, dan blijven ze bij mij. Eindelijk normale schoenen aan mijn voeten in plaats van zomer en winter sportschoenen die water doorlaten. Mijn ‘beter lopen’ schoenen uit de hallux valgus tijd zijn versleten. Overigens kwam ik in de schoenwinkel een vrouw van mijn leeftijd tegen met verschrikkelijke ‘hallux valgus voeten’. Ze had daarbij ook nog een jubelteen. Ik weet uit ervaring dat je als bezitter van zo een teen zeker niet gaat jubelen, tenzij van de pijn omdat elke schoen wringt met zulke voeten. Ik ried haar aan om haar voeten te laten opereren. ‘Maar het schijnt daarna terug te komen,’ zei de vrouw daarop. Dat was gebeurd bij haar dochter. ‘Bij mij niet,’ zei ik en ik voegde eraan toe dat ik blij was dat ik na veel jaren onnodige pijn verlost was van mijn misvormde voeten. Ik verwees haar naar de Bergman Kliniek. Ze was overtuigd en zei dat ze zo snel mogelijk een afspraak zou gaan maken.

Voeten zijn een belangrijk onderdeel van het lichamelijk welbevinden en dat weet je pas als lopen zonder pijn niet vanzelfsprekend is, zoals dat het geval is met zoveel andere lichamelijke klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *