Pensioen

Het is zover. Ik ben met pensioen. Gisteren heb ik gebeld naar het pensioenfonds ‘zorg en welzijn’ en de bevestiging gekregen dat mijn aanvraag voor een vervroegd pensioen vanaf 1-10-2015, de maand waarin ik 65 wordt, is goedgekeurd en uitbetaald zal worden. Geen vetpot maar voldoende voor een simpel vrouwtje als ik.
Dat betekent dat ik nu wettelijk mag rusten en niksen. Alleen maar doen waar ik zin in heb en wat ik belangrijk vind. Tja, en wat ga ik doen met die vrije tijd?
Ik zit nu in Spanje, door sommigen gezien als een soort paradijs op aarde, of in ieder geval een permanente vakantiebestemming. En ja, het is hier prachtig en het weer is nog steeds een stuk aangenamer dan in Nederland. Ik zit hier gewoon in mijn trainingsbroek met verder alleen maar een BHtje te typen. Dat kan in deze stulp, omdat we hier nergens inkijk hebben. We zitten drie hoog en onbespied door blikken van buitenaf. De ramen hebben gordijnen, maar behoeven die niet echt. Op het balkon zou ik gerust in mijn nakie kunnen gaan liggen, omdat niemand me daar ziet buiten een enkele vogel die overvliegt.
Ik kan lezen, tv kijken op onze nieuwe smart tv, schrijven in dit weblog en knullige filmpjes maken. Ik kan minuten staren naar musjes die hun nest hebben in een gaatje in de muur aan de overkant van de straat. ik kan heerlijk slapen en lekker eten, wat ik dagelijks doe.
Maar de mens heeft kennelijk ook een behoefte aan iets nuttigs, ook al is het maar het gevóel iets nuttigs te doen. Hierbij gaat het er niet meer om of anderen er wat aan hebben, maar zuiver om het plezier van ermee bezig zijn. En dan komen er wel dingetjes in me op. Ik doe elke morgen even wat oefeningen met mijn gewichtjes van elk 1.5 kilo. Goed voor de stevigheid van arm- en beenspieren. Ik wil verder gaan aan mijn boek, ook al krijgt dat plan tot nu toe dagelijks uitstel. Want ik heb geen haast. Wat ik vandaag niet doe, zal ik misschien morgen doen en ook al doe ik het nooit, dan is er niets verloren.
Ik ga nu even lezen in de zon.

2 gedachten over “Pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *