PC frustraties

Een paar dagen kon ik niet in mijn weblog en de lezer evenmin. Telkens als ik mijn website wilde bezoeken kreeg ik de mededeling dat de site niet bereikbaar was en dat het een error 503 was. Een serverfout. Het was me niet duidelijk welke actie ik hierop moest ondernemen. Google bracht me ook niet verder. Het zou gewoon een onduidelijke storing zijn, die soms tijdelijk was en vanzelf weer herstelde maar soms ook niet.

Ik verzoende me ermee. ‘Dan maar geen weblog meer. Wie heeft behoefte aan mijn virtuele geklets. Het zal me ruimte geven voor andere dingen. Klaar met deze ongevraagde exposure.’

Mijn webmaster en tevens huisgenoot kwam er ook niet uit. Maar hij wist tenminste wat een server was en hij kon in filezila nazien dat mijn hele weblog kompleet was en zonder fouten of virussen.

Daarom besloot ik met met een medewerker van mijn webhost SoHosted te chatten. Die loste het probleem in een paar minuten op. Ik was ‘weer in de lucht’ en ik hoefde geen actie te ondernemen als dit niet vaker voorkwam.

Vandaag had ik, na drie heel drukke dagen, wel weer zin om met jullie te babbelen en ook verder wat dingetjes te doen met de laptop.

Toen diende zich een ander probleem aan. Ik kreeg ‘rare tekens’ op mijn scherm. Een getypt laag liggend streepje kwam op mijn scherm tevoorschijn als een vraagteken en meer van die ongein. Hoe kwam dit nou weer? Wist Google hier misschien raad? Gewoon ctrl en shift tegelijk indrukken, werd daar verteld op diverse sites. Dat werkte bij mij niet. Integendeel. Ik kreeg ineens rare dingen op het scherm, die mijn computerwizard/ maat voor het leven ook niet begreep. Gelukkig loste ik dat zelf op door per ongeluk de juiste toetsen in te drukken. Maar de tekens waren nog altijd niet in orde…

Uiteindelijk vond ik de oplossing op een soort senioren-site voor digitale zolen. Ik heb het querty-toetsenbord met Nederlands als invoertaal verwijderd (dat is namelijk fout! En ik snap niet hoe ik daar ineens in terecht kwam na een update van windows). Ik heb Verenigde Staten ingevoerd als enig door mij gewenst toetsenbord (want dat is de enige juiste!) Daarna was het probleem van de tekens opgelost.

En nu zit ik dus hier lekker te leuteren met een laptop en een website die weer werken als goed geoliede naaimachientjes.

Hoera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *