Partij voor de dieren

Vandaag hoorde ik even Marianne Thieme op radio 1. En ze heeft me overtuigd om op haar te stemmen. Zij ried mensen met klem aan niet strategisch te gaan stemmen, maar met het hart. Te stemmen op die partij die qua programma het meest aansprak. Zij wees erop wat het ons gebracht heeft de afgelopen kabinetsperiode, toen men voornamelijk strategisch gestemd had. Het zijn juist de kleinere partijen die uiteindelijk gewicht in de schaal kunnen leggen, volgens haar, en daarom is juist het stemmen op een kleinere partij strategisch.
Zelden heb ik een politicus gezien die zo weinig defensief is en zo oprecht in haar betoog. Dus naast het feit dat ik vind dat zij een goed programma heeft en precies die dingen nastreeft die ik belangrijk vind, vind ik haar ook nog heel sympathiek en betrouwbaar overkomen. Er is daarbij een gun-factor in het spel. Ik gun dit stoere wijf mijn stem. Ik machtig mijn vriendin Penny of een van mijn kinders om voor mij te gaan stemmen op 15 maart.
programma van partij voor de dieren

12 gedachten over “Partij voor de dieren

 1. Ik kan me zo boos maken op mensen (ook journalisten!) die het zgn per ongeluk hebben over de Partij VAN de dieren… in een volgens mij opzettelijke poging ze belachelijk te maken.

 2. @jeanne dat merk ik inderdaad ook. Dat mensen proberen haar een beetje neerbuigend onderuit te halen. Maar dan vind ik het heel sterk van haar dat zij heel onverstoorbaar daarop kan reageren en heel consequent blijft in haar betoog. Ze blijft gewoon rustig haar mening geven met goede argumenten. Geeft die azijnpissers het nakijken. ????

 3. Shabbb… ik ben in de war! ????
  Eerst vermeld je: “Zij ried mensen met klem aan niet strategisch te gaan stemmen, maar met het hart.” Vervolgend deel je ons mede: “…daarom is juist het stemmen op een kleinere partij strategisch.”
  Moet ik nu wel, of moet ik nu niet op haar partij stemmen? ????

 4. @Theo Marianne zei dat bij de vorige verkiezingen veel mensen ‘strategisch’ gestemd hadden. En daarmee wordt bedioeld dat strategisch stemmen hetzelfde is als stemmen op een van de grotere partijen. Zij beargumenteert dat juist het stemmen op een kleinere partij, zoals haar partij, verstandig kan zijn en dus strategisch. En wel omdat het soms de kleinere partijen zijn die na de verkiezingen het nodige gewicht in de schaal kunnen leggen. Dus strategisch zoals dat nu in de volksmond wordt benoemd (stemmen op een grote partij) vindt zij niet verstandig en juist niet strategisch.

  • Jaja! Dat mogen van mij veel meer mensen doen 😉 Ik vind het jammer dat deze partij ‘partij voor de dieren’ heet, want deze partij beoogt zoveel meer naast het goed zorgen voor de zwaksten in onze samenleving (die zich niet kunnen verweren tegen de mens), de dieren. Eigenlijk is dit de enige echte ‘groen links’. Een veel consequentere vorm ervan. De PvdD beoogt een waardig bestaan voor elke vorm van leven en is tegen overconsumptie. Ik vind het bewonderenswaardig dat Marianne niet moe wordt haar verhaal te doen en te herhalen, tegen alle verdere consumptieve en hebberige stromingen in.

  • @ Jeanne. Ik heb eindelijk even tijd gehad om dit interview te bekijken. Inderdaad de moeite waard. Wat een leuke, spontane vrouw is zij geworden in de loop der jaren. Het is een verademing om een politica te horen die zo weloverwogen grote problemen bespreekt. Een aanradertje 🙂

 5. @ Theo . Doelt zij hier niet op het belastingvoordeel dat grote ondernemingen nu krijgen en dat groter is dan het voordeel voor kleinere bedrijven? Dat dacht ik, maar ik heb er niet veel verstand van als ‘minimalist’ ????

 6. Ik denk het niet. Je doelt waarschijnlijk op de buitenlandse bedrijven die via een nederlandse dochter minder belasting betalen (Starbucks, Rolling Stones etc). Ze heeft het over bedrijven in Nederland die hoge kortingen (subsidie?) tot ca vijf miljard krijgen.
  Ik heb een rapport gevonden mbv website PvdD waar dit getal genoemd wordt
  http://www.cedelft.eu/publicatie/government_intervention_in_the_energy_market/1178
  Helaas ook hier dekt de vlag de lading volstrekt niet.

  • @Theo Ik ben niet onderlegd in het cijferplaatje en jij kan best gelijk hebben dat de PvdD de cijfers niet correct hanteert.
   Weet jij al wat je gaat stemmen? Ik vind het wel moeilijk. Heb al aan Penny opgedragen om voor mij PvdD te stemmen. Maar dat komt omdat ik een paar interviews heb gezien met Marianne Thieme en die hebben indruk op mij gemaakt. Het is maar goed dat ik vrij weinig heb gezien van de anderen, want ik ben heel beïnvloedbaar en snel ontvankelijk voor de ‘goede bedoelingen’ van een ieder. Ongetwijfeld zet iedereen zijn beste beentje voor als het erop aankomt gekozen te worden. Ze hebben allemaal wel iets sympathieks over zich en iedereen heeft wel een paar goede programmapunten.
   Maar de PvdD past bij mijn manier van leven. ‘Ik ben PvdD’ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *