Tekeningen en schilderijen maken op verzoek

Omdat ik zo graag teken en en schilder maar blijf tekenen en schilderen, heb ik besloten tekeningen te gaan maken voor anderen in opdracht.
Daarvoor moet ik een beetje aan de weg timmeren en daarom heb ik in dit weblog een pagina aangemaakt (zie bovenin onder de foto onder de rubriek ‘handarbeid’ waarin mensen mijn werk kunnen bekijken). Naar de hand daarvan kan men dan besluiten of men een tekening of schilderij wil van mijn hand.
In principe kan iedereen mij een fotootje zenden van een door hem of haar geliefde persoon, huisdier of idool en dan maak ik daarvan een getekend portret. Of ik daar geld voor moet gaan vragen weet ik eigenlijk nog niet. Wel wat, denk ik zo. Op zijn minst voor de moeite en liefde die ik erin steek, maar hoeveel? Wat vinden mijn (ongeveer drie) lezers hiervan?
En hebben jullie nog andere suggesties van hoe ik mezelf bekend kan maken met deze ambitie? Facebook? Google? Instagram? Marktplaats?

10 gedachten over “Tekeningen en schilderijen maken op verzoek

 1. Ik vind je tekening van Loki erg mooi en verder eigenlijk vooral het kaboutertje. Andere ook wel! maar die springen er voor mij uit.
  Je ‘bepaal zelf wat je het waard vindt’ zou mij weerhouden. Ik zou dan bang zijn dat ik te weinig zou bieden en dan óf meer bieden dan ik eigenlijk zou willen of niet eens aan de ‘opdracht’ beginnen. Bang dat het zou eindigen in ongemak.

  • Je hebt gelijk. Ik moet daarin gewoon duidelijk zijn. Gratis werken is kolder. En zeggen:’kijk maar wat je ervoor over hebt’ ook. Het verzenden van de tekening zal geld kosten. Dus gewoon een bedrag vragen per tekening. Dat is het meest voor de hand liggende. Ik ga het aanpassen in mijn pagina. Dankjewel.

 2. Ik zou ook de zin weghalen ‘ik heb 1 opdracht binnen maar die ga ik gratis doen want het is voor een vriendin’.
  Maak daarvan: ik heb al 1 opdracht binnen maar ik heb tijd voor méér (of alleen: ik heb 1 opdracht binnen).
  Anders schep je het probleem dat je ándere vriendinnen (m/v) kunnen denken ‘jamaar! waarom moet ik zoveel geld betalen en die ene vriendin krijgt het gratis?!’
  Zeker nu je nog vnl werft via dit weblog en je vrienden op Facebook.

  • Je hebt helemaal gelijk over die opdracht! Ook wat je zegt over de prijs. Die is inderdaad nog te hoog voor iemand die haar eerste schreden zet op dit pad. Het gaat me ook niet om eurootjes, maar echt om mensen blij te maken met een aandenken e.d. van een voor hun geliefd persoon. Ga het allemaal weer aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *