Onopgeloste zaken

Klinkt goed, de titel van dat programma. Je denkt aan een soort Peter R de Vries, maar wat je krijgt is Alberto Stegeman. Ik keek er een paar dagen geleden naar, omdat het programma zou gaan over Peter Thiel, de Duitse tandarts die zoveel gebitten, waaronder het mijne, naar de vernieling hielp. Hij zou gevonden zijn na een tijd spoorloos te zijn geweest, sinds hij zijn 7 praktijken in Nederland plotseling heeft achtergelaten.
Ik verwacht er wel wat van. Als Thiel gevonden is, dan kan hij misschien aansprakelijk gesteld worden voor al die gedupeerde patiënten, hoop ik. En daarom kijk ik. Maar o, wat een teleurstelling. De onopgeloste zaak blijft onopgelost.
Het enige dat er echt gebeurt is dat een mevrouw, die net als ik een door van Thiel een beschadigd gebit heeft, gratis een behandeling krijgt van een tandarts in Amsterdam. Zij laat trots haar mooie nieuwe tanden zien. Fijn voor haar, maar weinig relevant voor de honderden andere patiënten die lopen met pijn of met leemtes in hun mond die dienen te worden opgevuld met prothesen of dure implantaten.
Van Thiel wordt gelokaliseerd in Zuid-Duitsland. Hij wordt door Alberto, die hem heeft opgewacht bij zijn auto, geconfronteerd  met zijn wangedrag als tandarts. Dit gebeurt op straat en het heeft bijzonder weinig effect. De ex-tandarts, die er niet al te gelukkig en enigszins ziek uitziet, roept vertwijfeld “polizei, polizei!” en stapt vervolgens in de auto, die zijn vrouw al gestart heeft. Ze gaan er als een haas vandoor. Dat zet weinig zoden aan de dijk.
Verder praat Alberto even met een in Duitsland werkende tandarts, die zwakjes zegt: “Als alles wat in Nederland beweerd wordt waar is, dan mag van Thiel zijn ambt niet meer uitoefenen”. Dat zal helpen, maar niet heus! Er wordt geen aangifte gedaan. Ik dacht dat ik gehoord had dat van Thiel in Duitsland al eerder vervolgd werd voor zijn wanpraktijken. Zijn diploma zou zijn ingenomen en hij zou daar nog een gevangenisstraf moeten uitzitten. Ik begrijp dan ook niet waarom Stegeman niet gewoon de Duitse politie tipt….Of was dat soms een ‘indianenverhaal’?
Ik ben speciaal gaan zitten voor dit programma en ik voel me na afloop heel onbevredigd. Ik begrijp nu heel goed waarom ik ook alweer nooit naar SBS6 kijk…
In bed blijven mijn hersens nog even door malen over van Thiel. Naast zijn ellendige brug- en kroonwerk heeft hij me nog een poets gebakken. Net als veel andere patiënten heeft hij me ook een “paradontose-behandeling” aangepraat. Wat hij deed was gewoon een soort gebitsreiniging en ik weet nog dat ik merkte dat hij ophield toen hij alleen de bovenkant, maar nog niet geheel de onderkant af had. Ik was ook verbaasd over de rekening die ik toen kreeg via mijn verzekeraar die een gedeelte had vergoed. Deze grap had iets van 900 euro gekost! Ik ben zo een zultje die rekeningen betaalt, maar niet bewaart. Dus een bewijs heb ik daar niet van, evenmin als een bewijs van de rekeningen van mijn ellendige bruggen en kronen, waarvan ik er inmiddels al twee heb moeten laten verwijderen. De tandartsgegevens die ik heb opgevraagd aan de executeur van zijn faillisement heb ik nooit gekregen.
Ik val in een onrustige slaap en droom de hele nacht van gebitten. De volgende dag besluit ik het geval Thiel (onopge)los(t) te laten. De man zag er niet goed uit in het korte filmpje van de cameraploeg van Stegeman. Zonder  zonnebankkleur zag zijn opgezwollen hoofd er nog ellendiger uit dan ik me herinnerde. Hij heeft of krijgt zijn loon naar werken wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *