Online typeles

Ik heb wat nieuws bedacht om mij bezig te houden, zodat ik niet alleen maar verval in het kijken naar walking dead, el chapo en andere series. Er moest toch iets te bedenken zijn dat van meer nut is.
Ik kwam op het idee om mezelf blind te gaan leren typen met 10 vingers. Het lijkt me heel ‘vet’ om zo te kunnen typen, starend naar mijn scherm en zonder dat ik naar mijn  twee razend snel typende vingertjes hoef te kijken. Waarna ik ook nog allerlei typefouten moet corrigeren.
Er is een gratis cursus te vinden op internet: gratis online typeles.
Die ben ik sinds drie dagen aan het doen. Niet lang achter elkaar, want dan lukt het steeds minder, maar met kleine doch ferme stapjes. Ik oefen telkens een keer of 10 op elke oefening. In het begin was dat behoorlijk frustrerend en werd ik er niet vrolijk van. Je mag steeds pas verder met een volgende oefening als je de oefening kan verrichten in minimaal 80 aanslagen per minuut en zonder fouten. Ik bleef de eerste dag hangen in een bepaalde oefening en ging daarmee veel te lang door, tot ik alle letters voor me zag dansen. Dat was niet slim en slecht voor mijn humeur.
Nu weet ik beter. Ik oefen gedoseerd en ben zo al opgeklommen tot oefening 17. Het wordt steeds leuker naarmate het meer gaat lukken. Misschien ook leuk om te gaan doen voor wie dit leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *