Oefeningen voor heup na operatie gammanail

Omdat deze oefeningen zo ontzettend goed zijn voor mensen die na een heupbreuk geopereerd zijn met een gamma-nail, wil ik ze delen in mijn weblog. Mijn geopereerde been stond kort na de operatie naar binnen gedraaid. De chirurg had me daarvoor al gewaarschuwd. Hij zei dat dit vanzelf wel zou veranderen bij revalidatie. Dat ´vanzelf´ is niet helemaal waar. Ik ben nu anderhalf jaar verder en tot voor enkele maanden geleden liep ik weliswaar bijna normaal en zonder pijn, maar nog altijd stond mijn geopereerde been meer naar binnen gedraaid dan mijn andere been en dat was in mijn manier van lopen licht te merken.
Ik ging hier in Alhaurin de la Torre naar een fysiotherapeute, die mij een serie oefeningen gaf. Ik heb ze een tijd gedaan en merkte al snel resultaat. Niet alleen werden mijn spieren in dijbeen en bil van het geopereerde been sterker, maar het been ging ook steeds meer in zijn normale stand en ik liep steeds meer met een normale pas met beide benen. Omdat de oefeningen nogal tijdrovend zijn en ik daarbij ook nog dagelijks kilometertjes vreet op de hometrainer was ik een tijd gestopt met de oefeningen.
Vandaag deed ik ze weer en ik stond versteld van het verschil tussen mijn geopereerde been toen ik nog maar net aan de oefeningen begon en dat been nu. Het been is nu warempel bijna normaal! Ik ga de oefeningen vanaf vandaag weer vaker doen om van de pijn af te komen die ik kreeg door overbelasting een tijdje terug. Want het voelt goed!
Omdat ik zo blij ben met de oefeningen, ga ik ze hier delen met de lezer.
De oefeningen staan helaas wel beschreven in het Spaans, maar de plaatjes erbij spreken voor zich. Elke oefening moet je 2x 10 keer herhalen. Sommige oefeningen doe je met elk van beide benen afzonderlijk en andere met beide benen tegelijk. Je kan de oefeningen zonder elastiek doen, maar met elastiek heb je een sneller resultaat, omdat ze dan zwaarder zijn. Als ik ooit meer tijd heb zal ik de oefeningen nog eens in mijn weblog zetten, maar dan met een Nederlandse tekst. Dat vereist vertaalwerk door mij. Ik hoop dat tot die tijd mensen er ook zo al wat aan hebben…. 

3 gedachten over “Oefeningen voor heup na operatie gammanail

  1. Zoals je zult begrijpen, haal ik mijn oefeningen van YouTube. Daar zijn meesterlijke therapeuten te vinden waar ik veel van opsteek. Jouw advies leg ik naast mij neer natuurlijk. Daarvan krijg ik vermoedelijk spaanse o-benen en flamengoknieën.
    ??

  2. Maar om nou eerst mijn heup te gaan breken om de oefeningen te gaan doen ? Ik denk dat ik deze beurt oversla ? fijn dat het helpt ? Nu genieten van je super de luxe kado!

  3. Haha, Theo. Dit is bedoeld voor mensen, die net als ik een gammanail-operatie achter de rug hebben. Als zij toevallig, wanneer zij ´gammanail´ intoetsen op dit artikel stuiten, dan zien zij deze nuttige oefeningen. De vertaling volgt nog.
    Er is weinig bekend over de gammanail en de revalidatie daarna op internet. Het gaat veelal over een kunstheup. Maar over de schroeven van de gammanail en hoe die je na de operatie kunnen hinderen en wat je daaraan kan doen is weinig bekend. Sommigen laten ze na een tijd weghalen, maar dat vereist opnieuw een grote ingreep met grotere littekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *